Passionhedelmäjäätelöä ja tuoreita hedelmiä, aurinkoinen herkku.

Marraskuussa värit katoavat maisemasta, taivaasta tihkuu kylmää vettä ja kesän värit ovat tiessään. Keittiön väriterapialla selviää pimeän ajan ohi. Kovilla pakkasilla jäätelön voi jäädyttää ulkona!

4 passionhedelmää

250 g mascarponea

2 dl täysmaitoa

1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori

1 dl sokeria

Halkaise passionhedelmät ja kaavi niiden hedelmäliha siemenineen kulhoon. Sihtisuut voivat tietenkin siivilöidä siemenet pois, minun mielestäni siemenet ovat hauskoja sattumia sileässä jäätelössä. Sekoita mukaan mascarpone, täysmaito, appelsiinin mehu ja kuori sekä sokeri.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja aja jäätelöksi. Jos käytössä ei ole konetta, pane massa pyöreäpohjaiseen kulhoon ja kulho pakastimeen. Vatkaa massaa sen jäätymisen aikana puolen tunnin-tunnin välein, kunnes massa on alkanut jähmettyä. Jäätelö on parhaimmillaan hieman pehmeänä. Tarjoa se  hedelmäsalaatin kera, muistona kesän auringosta!