Mausteiden tuoksua ja väriloistoa!

Kasvi-korma

Korma on intialainen ruoka, jossa täyteläisen mausteisessa kastikkeessa on kasviksia tai lihaa. Intialaisten enemmistö syö pääasiassa kasviksia, liha on kallista ja uskonnot rajoittavat lihan syömistä, intialainen keittiö on kasvissyöjille runsauden sarvi. Linssit ja muut palkokasvit tuovat ruokiin proteiinia, myös maitotuotteita käytetään yleisesti.

Korma-mausteseosta saa hyvin varustelluista ruokakaupoista, voit käyttää sitä tässä esitettyjen lukuisten mausteiden sijaan. Kuumassa öljyssä avautuvien mausteiden tuoksu on kyllä niin huumaava, että kannattaa joskus kokeilla kokonaisten mausteiden kanssa! Intialaisessa keittiössä käytetään paneer-juustoa, mikä muistuttaa suomalaisia kotijuustoja, käytin tähän leipäjuustoa.

2 rkl kasvisöljyä

1 laakerinlehti

1 kanelitanko

3 vihreää kardemumman siementä

7 kokonaista neilikkaa

1/2 tl mustapippuria

2 tl juustokuminaa elki jeeraa

3 valkosipulinkynttä raastettuna

2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 dl cashew-pähkinöitä murskattuina

suolaa 1-2 tl

1 iso sipuli suikaloituna

1 iso punainen paprika suikaloituna

250 g tuoreita pinaatinlehtiä, lävikössä huuhdeltuina

250 g leipäjuustoa tai munajuustoa kuutioina

1 tomaatti kuutioina

1 dl vettä

turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia 1,5 dl (1 tl vehnäjauhoja sekaan, jos haluat sakeamman kastikkeen)

Lorauta öljy suureen pannuun tai paistokasariin. Lisää kuivat mausteet kuumaan öljyyn, anna niiden ritistä pannulla hetki, lisää sitten valkosipuli, inkivääri ja pähkinät. Lisää sipulit ja pinaatit, sekoittele, kunnes pinaatti on mennyt kasaan lämmetessään, hauduta, kunnes sipulit ovat pehmenneet.  Lisää sitten paprika, tomaatti ja jugurtti-vesiseos, anna kypsyä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi juusto, tarkista suola.

Tarjoa korman kanssa keitettyä basmatiriisiä. Saat siihen makua lisäämällä keitinveteen pari vihreää kardemumman siementä ja valmiiseen riisiin nokareen voita.