Nyhtökauravillitys on kasvattanut kiinnostusta muihinkin kasvisperäisiin raaka-aineisiin niin, että lähikaupan valikimiin on ilmestynyt useampi vaihtoehto kasvesperäisiä makkaroita. Hyvin maustetussa keitossa kasvismakkarat menevät ihan täydestä paatuneelle makkaransyöjällekin!

Kasvismakkarakeitto

1 pkt kasvismakkaroita

noin 150 g pala juuriselleriä

3 kesäsipulia varsineen

3 porkkanaa

3 valkosipulinkynttä

8 keskikokoista perunaa

1,5 litraa vettä

2 -3 tl suolaa

2 tl pippurikastiketta

1 prk pestokastiketta

muutama oksa tuoretta basilikaa silputtuna

Kuori perunat, selleri ja porkkanat, leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Pane nämä kaikki kattilaan ja kaada päälle vesi. Mausta suolalla ja pippurikastikkeella. Anna kypsyä hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat pehmenneet. Viipaloi makkarat, lisää ne ja pestokastike keittoon ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi silputtua basilikaa ja nosta keitto pöytään!