Viikonloppuvieraiksi sain rakkaat lapsenlapset, sunnuntaiaamua juhlistimme vohveleilla – ne voittivat yksimielisesti äänestyksen letut vastaan vohvelit. Vohvelitaikinaan voi sujauttaa kaikenlaista terveellistä, banaanit antavat siihen sopivasti makeutta.

Vegaaniset vohvelit valmistuvat kauramaidosta, jätä munat pois ja lisää taikinaan kolmas banaani ja 1/2 dl vehnäjauhoja.

Mummalan aamiaisvohvelit, 12 kpl

6 dl rasvatonta luomumaitoa

3 luomumunaa

2 banaania

3 dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl rypsiöljyä

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Mittaa aineet kaatonokalliseen kulhoon. Aja ainekset tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittajalla. Voit tehdä taikinan myös tehosekoittimessa.

Paista taikina vohveliraudalla kauniin kullanruskeiksi vohveleiksi. Tarjoa marjojen, vaahterasiirapin ja hillon kanssa vastapaistettuina.