Hedelmäisen herkullista juhannusta!

Jos aurinko uupuu juhannustaivaalta, täytyy aurinkoinen juhannustunnelma loihtia muilla keinoilla. Hedelmäinen täytekakku tuo kesän pöytään, niin makumaailman kuin väriensä puolesta. Kuvan kakun tein ystäväni tyttären rippijuhlaan, uunipellin kokoise...

Huhtasieni – korvasienen myrkytön pikkuserkku

Pyöräretken päätteeksi törmäsin kotipihassa valtaisaan huhtasieniesiintymään. Kasvupaikkana oli viime kesänä perustettu pensasistutus, nähtävästi kateaineena käytetty karike on huhtasienille mieleen. Viimeaikaiseten tutkimusten mukaan kaupunkialueell...

Vegaanimättöä – rentoa ruokaa jokaiselle

Kasvisruoka on yksipuolista, mautonta ja ikävää eikä siitä edes proteiinia, vegaaniruoka on ituhippien juttuja. No, ei todellakaan! Jopa tuiralaisesta S-marketista löytyy kasvisperäisiä elintarvikkeita joka lähtöön: vegaanisia makkaroita, juustoja, v...

Vegaaniset välipalamuffinit

Löysin uudesta Good Food -lehdestä mainion vegaanisten välipalamuffinien ohjeen.  Muokkasin sitä hieman kesämökin ruokakaapin sisällön mukaisesti: ohje toimii hyvin  myös komeron tyhjennysohjeena, siihen voi käyttää melkein mitä tahansa pähkinöitä, k...

Suomi 100 kevätkakku

Kevät antaa odottaa itseään vielä toukokuun puolivälin jälkeen, sen vastapainoksi Suomi 100-kevätkakkuni pursuaa värejä ja elämäniloa! 100-vuotiaan äidinmaan juhlavuoden kevään kunniaksi pannaan kakkuun kaikki koristeet: värilliset kermavaahdot, puss...

Onnea äidille – sano se kakkusin!

Äitienpäivä on mainio syy täytekakun tekoon! Hyvä kakku syntyy loppujen lopuksi nopeasti ja helposti. E-koodeja pursuavat, ikuisuuden säilyviksi valmistetut kaupan valmispohjat voi huoletta jättää kaupan hyllylle. Kotitekoiseen kakkupohjaan ei tarvit...

Astridin ja apinoiden kasvisohratto

Astrid och aporna on vegaaninen tuoteperhe, josta löytyy vegaanisia vastineita makkaroille, pekonille, savukalalle, joulukinkulle ja vaikka mille. Suomessa niitä on ainakin S-ryhmän valikoimissa. Kilohinta on suolainen, mutta yhdestä paketillisesta r...

Vapuksi suolaista ja makeaa

Pääsiäisenä piipahdimme Lontoossa, mistä tarttui matkaan uusia ruokajuttuja niin brittiläisestä kuin libanonilaisesta keittiöstä. Näillä eväillä jaksaa marssia pidemmänkin rupeaman! Englantilainen keittiö ei ole hyvässä maineessa, mutta kiitos tee...

Klassikko: purjo-perunasosekeitto

Yksinkertaiset klassikot säilyvät vuosikymmenestä toiseen. Purjo-perunasosekeitto on yksi meidän ruokalistan vakiovieraista. Se on helppo ja nopea, valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista ja onnistuu aina. Tällä kertaa käytin keittoon Koske...