Pomppuomppupaistos

Omena, kaura, kaneli, vanilja - ihan täydellinen makujen harmonia! Kilon verran pieniä omenoita 100 g voita 1 dl fariinisokeria 2,5 dl kaurahiutaleita 1tl kanelia Tarjoiluun vaniljakastiketta ja vaahterasiirappia Omenapuista alkaa putoill...

Suklaata ja kirsikkaa kakkuun

Tumma suklaa ja kirsikat ovat loistava kaksikko, joiden yhdistelmästä syntyy myös suussa sulava kakku. Ennen omenasesonkia ehtii vielä nauttia viimeisistä tuoreista kirsikoista. Niitä kannattaa myös hillota talven varalle. Tässä pari versiota taivaal...

Sienimunakas

Näistä syntyy maukas munakas! Pienestä sienisaaliista saa jo munakkaan aikaiseksi. Talvella siihen on kätevää käyttää kuivattuja suppilovahveroita. Ne pehmenevät hetkessä pienessä vesitilkkasessa, jonka voi käyttää munakkaaseen nesteeksi. Yhde...

Suolainen juustokakku

Juustokakun ystäville on nyt tarjolla myös suolainen versio. Löysin Hummingbird bakeryn henkilökunnan ja Tarek Maloufin  kirjasta "Home sweet home" suolaisen juustokakun ohjeen. Muokkasin siitä kauden raaka-aineisiin ja mökin ruokakomeron antimii...

Ruusulimppu

Ruusulimpun pohjassa kukkivat rukiiset ruusut. Ei tässä limpussa ole ruusun häivääkään, onpahan vain paistettu ruusukuvioisessa vuoassa. Ruisleivän leipomisessa on haasteena saada leivistä riittävän korkeita, vuokaleipä on ratkaisu tähän ongelman...