Muunlainen makkarasoosi

Harvoin mainitsen blogissa mitään tuotenimiä, mutta nyt sen teen. Pouttu on kehitellyt lihattomia vaihtoehtoja makkaroille ja onnistunut erinomaisesti. Lihasta valmistettua makkaraa olen syönyt viimeisen kerran kesällä 1986, mutta uskoisin makumuisto...

Tylypahkan kurpitsapiiras

Lapsenlapsillani on hinku saada maistaa suurta oranssia kurpitsaa, joita he ovat nähneet kauppojen vihannestiskeillä. Ajattelin aloittaa makealla kurpitsaelämyksellä, jolla on temaattinen yhteys heidän suosikkikirojensa eli Tylypahkan maailmaan. Piir...

Mitä tänään syödään?

Jokapäiväinen kysymys, johon ei ole liikaa helppoja vastauksia. Arkisin ruoan pitäisi valmistua nopeasti ja vaivattomasti, olla edullista, herkullista ja terveellistä. Ja vielä ympäristöystävällistä.  Kaikkeen tähän tarjoaa vastauksia Chocochilin uut...

Leipää!

Leipä. Sitä syödään kaikkialla. Keittiöelämäni kohokohtia oli oppia leipomaan kunnon leipää. Ensimmäiset 20 vuotta meni harjoitellessa. Hapanjuuren myötä pääsin sille tasolle, josta olin haaveillut. Isoin opetus oli lopettaa taikinanesteen lämmitt...

Äkkinäisen sienikastike

Nyt taas se aika vuodesta! Herkkutatteja nousee metsäteiden penkoille ja polkujen varsille - tai niistä paikoista ne on helpoin havaita. Herkkutatti on helppo oppia tunnistamaan: se on kesän ensimmäisiä sieniä, jalassa on hieno vaalea verkkokuvio et...