4 suurta punajuurta

4 viipaletta juohenjuustoa

1/2 dl valkoista balsamicoetikkaa

3 rkl hunajaa

30 g voita

pari timjamin oksaa

suolaa, mustapippuria

Punajuuret ja vuodenjuusto sointuvat kauniisti yhteen, timjami liittyy tähän seuraan saumattomasti. Karamellisoituneet juurekset saavat balsamicosta hieman happoisuutta, lopputulos on täyteläinen. Nämä sopivat joko alkupalaksi tai lisukkeeksi, annosta on helppo suurentaa useammallekin ruokailijalle. Kasvimaan pienet harvennuspunajuuret kypsyvät lyhyessä ajassa, aivan pienille riittää riuska harjaus ennen keittämistä, niitä ei tarvitse kuoria.

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, kypsymisaika riippuu juuresten iästä. Kesäjuurekset kypsyvät 20 minuutissa, talvella ne vaativat pidemmän ajan.  Kuori juurekset kuumina, kuori irtoaa pinnasta melkein itsestään. Leikkaa ne neljään osaan. Sulata pannulla voita, lisää hunaja ja etikka, anna kiehahtaa ja sekoita. Lisää tinjamin oksat ja punajuuret, kääntele niitä liemessä hyvällä lämmöllä, kunnes liemi alkaa sakeentua niin, että sitä tarttuu juuresten pintaan kiiltäväksi pinnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista vuohenjuustoviipaleet puhtaalla, öljytyllä pannulla toiselta puolelta kauniin ruskeiksi. Annostele neljä lohkoa punajuurta ja yksi juustoviipale lautaselle, valuta hunajainen liemi punajuusten päälle. Koristele tuoreilla timjaminoksilla.