Tumma suklaa ja kirsikat ovat loistava kaksikko, joiden yhdistelmästä syntyy myös suussa sulava kakku. Ennen omenasesonkia ehtii vielä nauttia viimeisistä tuoreista kirsikoista. Niitä kannattaa myös hillota talven varalle. Tässä pari versiota taivaallisesta makuparista. Kirsikkatortun pyöräytät vaikka vieraita odotellessa, se maistuu ihanalta haaleana vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Suklaata päällä, kirsikkaa sisällä.

Kirsikka-sacher

Kakkupohjat kannattaa paistaa kahdessa vuoassa, lopputuloksesta tulee korkeampi kuin yhtenä kakkuna paistettaessa.

200 g suolatonta voita

200 g sokeria

200 g tummaa suklaata

180 g vehnäjauhoja

50 g mantelijauhetta

8 g leivinjauhetta

4 munaa

Täytteeksi 3 dl kirsikkahilloa

Kuorrutus:

200 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pingota kahteen 24-26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjan päälle. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon, keltuaiset pieneen astiaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, anna jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri, lisää keluaiset yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää voivaahtoon suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinaan varovasti, että taikinaan saadaan ilmavuutta. Jaa taikina kahteen vuokaan, paista kakkuja noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Kuumenna kerma pienessä kattilassa, lisää paloiteltu suklaa. Ota kattila lämmöltä pois, sekoittele kunnes suklaa on sulanut.

Pane jäähtynyt kakkupohja tarjoiluvadille, levitä sen päälle tuhti kerros kirsikkahilloa. Hillo kostuttaa kakkua sopivasti. Pane toinen kakkupohja edellisen päälle, painele kakkua tasaiseksi. Levitä kakun pintaan ja reunoille suklaakuorrutusta.

Kirsikkatorttu

120 g Oboy-kaakaota

100 g sokeria

200 g voita

4 munaa

200 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl mantelilikööriä

0,5 litraa kirsikoita

Koristeluun tomusokeria

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele noin 30 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Perkaa kirsikat, jätä muutama kaunis tortun koristeeksi: halkaise ja poista kirsikoista kivet. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota voi, kaakaojuomajauhe ja sokeri. Kaakaojuomajauheen sijaan voit käyttää 40 g tummaa kaakaojauhetta ja sokeria yhteensä 200 g. Mökin kuiva-ainevarastossa oli sattumoisin käyttämistä odottava Oboy-purkki.

Lisää munat yksi kerrallaan, välillä voimallisesti vatkaten. Sekoita vaahtoon likööri ja jauhot. Levitä taikina piirakkavuokaan, asettele halkaistut kirsikat taikinan pinnalle. Paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla, torttu saa jäädä hieman kosteaksi. Koristele kokonaisilla kirsikoilla, tupsuttele päälle tomusokeria teesiivilän avulla.