Naapuriin avatun huikean hyvän  aasialaisen marketin myötä olen kokeillut uusia raaka-aineita kuin tutkimusmatkailija. Paksoi on ollut aikaisemmin loppukesän herkkuja, mikä kirpat ovat jättäneet sen kasvimaalla rauhaan. Nyt sitä saa kohtuullisella hinnalla naapurikaupasta. Nipuissa myytävät valkosipulin varret olivat uusi tuttavuus. Ei ole tullut mieleen hyödyntää niitä, vaikka oma  valkosipulikasvusto on pyrkinyt tihentymään liiaksi itse sipulien kustannuksella.

Pitkänperjantain nopean nuudelikeiton perustana oli vegaaninen nuudelisoppapussi. Lisäsin sinne sieniä ja kasviksia, päälle paistoin tempehiä, mikä on soijapavuista fermentoitu herkullinen proteiinipakkaus.

Tempehiä ja nuudeleita kahdelle

1 pkt (112 g) nuudeleita

nuudelipakkauksen mausteet tai 1 kasvisliemikuutio

1 pieni nippu soba-nuudeleita

1 sipuli ohuina siivuina

2 valkosipulinvartta

pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja

1 pieni paksoi

1 pkt tempehiä

1 rkl kasviöljyä paistamiseen

2 rkl paahdettuja pähkinöitä

Mittaa kattilaan 0,5 litraa vettä. Lisää nuudelimausteet tai liemikuutio sekä sipulisiivut, pienityt valkosipulinvarret ja kevyesti murskatut sienet.   Kypsennä viitisen minuuttia ja lisää sen jälkeen nuudelit, kypsennä neljä minuuttia. Lisää lopuksi paksoi, sekoita ja ota kattila pois levyltä.

Paista keiton valmistumisen aikana paloiteltu tempeh öljyssä rapeapintaiseksi.

Jaa keitto kahteen kulhoon, asettele tempeh nuudelikeon päälle, ripottele lopuksi pähkinät annosten pinnalle.