Sievät muffinit ovat ilo silmällekin!

Alkaa näyttää varmalta, että toukokuun lopussa juhlitaan meidän upean kuopuksemme Onervan lakkiaisia, on siis aika ryhtyä kehittelemään juhlapöydän antimia. Lukijatoiveena ovat olleet helpot ja herkulliset ohjeet, tämä aloittaa kevään juhlapöydän tarjoiluehdotusten sarjan.

Kun juhlissa porukkaa on suhteellisen paljon ja kaikille ei riitä istumapaikkaa pöydän äärestä, on tarjoiltavien oltava sekä helposti syötäviä että etukäteen valmistettavissa, vaikka pakkaseenkin. Tällä silmällä kehitin nämä muffinit, joissa maistuvat Italian keittiön yrtit, tomaatti, juusto ja oliivit. Paistoin ne Eskimo-tuotteen Italian leivosvuoissa, jotka ovat tukevaa kartonkia. Jos käytät metallista muffini-peltiä, käyvät ohuet paperivuoat yhtä hyvin. Yksinään ne leviävät ikävän littanoiksi raskaan taikinan alla.

Tomaatti-oliivi-muffinit, 20 kpl

100 g sulatettua voita tai oliiviöljyä

100 g tuorejuustoa

100 g tomaattipyrettä

1,5 dl kivettömiä kalamata-oliiveja viipaloiotuina

2 tl kuivattua timjamia

2 tl kuivattua basilikaa

1 tl rouhittua mustapippuria

2 tl suolaa

2 dl maitoa

1 muna

3 valkosipulinkynttä raastettuna

100 g murustettua Aura-juustoa

2 dl polentaryynejä

2 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

Koristeluun: 100 g mascarponea tai muuta tuorejuustoa, tuoretta basilikaa tai kirsikkatomaatin lohkoja

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita muut aineet riittävän isossa kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Jaa taikina uunipellille aseteltuihin pikkuvuokiin. Paista uunin keskiosassa 20 minuttia. Koristele jäähtyneinä tuorejuustolla ja yrteillä tai tomaattilohkoilla.