175 g vegaanista margariinia

1 dl sokeria

1 dl tummaa siirappia

2 dl soijajugurttia

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

1 tl maustepippuria

2 tl leivinjauhetta

(2 dl rusinoita)

Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota vehnäjauhoilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja siirappi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää jugurttija jauhoseos taikinaan, sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa sitkeäksi.

Kaada taikina vuokaan, tasaa pinta. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla ritilän päällä noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä puutikulla: kypsästä kakusta ei jää mitään tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen sen kumoamista vadille.

Samasta perustaikinasta voit leipoa muitakin maustekakkuja jättämällä mausteet ja rusinat pois sekä käyttämällä pelkkiä vehnäjauhoja 3 dl.  Mausta taikina  vaikkapa näillä:

Suklaakakku: 3 rkl tummaa kaakaojauhetta + 50 g rouhittua suklaata

Sitruunakakku: 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Omenakakku: 1 omena raastettuna + 1 tl kanelia + 1 rkl vaniljasokeria