Arkena meillä syödään usein ruokia, jotka valmistuvat yhdessä astiassa: keittoja, risottoja, wokkeja ja pataruokia. Ne usein vain paranevat lämmitettäessä, niitä pakkaan lounasruuaksi töihinkin.

Ruokaisassa wokissa on paljon nopeasti kypsyviä kasviksia, jotakin proteiinipitoista sekä nuudeleita. Nuudelit kypsyvät kulhossa samaan aikaan, kun muut ainekset ovat pannulla. Joutuisaa arkiruokaa, jota voi muunnella sesongin kasvisten mukaan.

Vihreä wokki, 3-4 annosta

4 kerää nuudeleita

0,5 dl makeaa chilikastiketta

0,5 dl kasviöljyä, esim rypsi- tai kamelin-öljyä

1 kiinankaali tai vastaava määrä paksoita

1 iso sipuli

4 valkosipulinkynttä

kourallinen sokeriherneen palkoja

1 pkt tofua kuutioituna

sieni-soijakastiketta

mustia, paahdettuja seesaminsiemeniä tai muita siemeniä

Kuumenna öljy pannulla. Kiehauta litra vettä kattilassa tai vedenkeittimessä. Pane nuudelit kiehuvan veden kanssa kulhoon pehmenemään. Lisää paloiteltu sipuli ja hienoksi silputtu valkosipuli, herneenpalot sekä paloiteltu kiinankaali tai paksoit.

Kasvikset saavat olla haarukkapaloina, älä suotta suikaloi niitä liian ohuiksi siivuiksi. Sekoittele kasviksia pannulla muutaman minuutin ajan. Valuta nuudelit siivilässä. Lisää maustekastikkeet, paloiteltu tofu ja nuudelit. Ripottele valmiin wokin päälle seesaminsiemeniä.