Viimeinen pala…

Cashew-pähkinät ja kuivatut aprikoosit  ovat raaka-aineena tässä tortussa, joka on kuin juustokakku ilman tippaakaan maitoa tai juustoa. Pähkinät ja aprikoosit täytyy panna likoamaan 8 tuntia ennen täytteen valmistamista, jotta ne ehtivät turvota kunnolla. Tehokkaalla blenderillä pähkinöistä syntyy silkkisen sileä täyte, mutta ei pieni rouheisuus makua haittaa! Torttu on vegaaninen ja myös luontaisesti gluteeniton, jos käytät puhdasta kauraa.

Aprikoositorttu, noin 8 annospalaa

pohja:

50 g kasvimargariinia sulatettuna

1,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl kookosjauhoa

3/4 dl hienoa sokeria

Sekoita kaikki aineet sekaisin, taputtele noin 22 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.

Täyte:

200 g kuivattuja aprikooseja

5 dl cashew-pähkinöitä

1/2 vaniljatanko tai 1 rkl vaniljasokeria

2 dl kaurakermaa

1 dl sokeria

2 tl agar agar -jauhetta + 3/4 dl vettä

Liota aprikooseja ja pähkinöitä kylmässä vedessä 8 tuntia, valuta ne siivilässä. Pane kaikki täytteen aineet agar agaria ja vettä lukuunottamatta blenderiin ja jauhaa sileäksi massaksi. Sekoita massaa välillä lusikalla, jos massa jämähtää blenderin reunoille.
Sekoita agar agar ensin kylmään veteen pienessä kattilassa, kiehauta seos. Sekoita seos blenderillä täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä, mieluiten yön yli. Koristele torttu vadelmilla ja punaisella kakkukiilteellä.

3 dl kotimaisia pakastevadelmia

Kiille: 2 dl punaista vahvaa mehua + 1/2 tl Vegeset-hyytelöintiainetta tai agar agaria paketin ohjeen mukaan: sekoita Vegeset kylmään mehuun, kuumenna kiehuvaksi. Sivele kiillettä ensin pullasudilla jäisten vadelmien päälle, loput voit lusikoida vadelmien väliin.

Tortun kanssa voi tarjota pakastemarjoista tehtyä, kevyesti sokeroitua tuoresurvosta.