VAATEOSTOKSILLE TANSKALAISEN SKOTLANNIN PUOLESTA!

JACK & JONES, ONLY, VERO MODA: MONTA BRÄNDIÄ, SAMA FIRMA JA YKSI OMISTAJA

Tuotemerkit eli brändit ovat kapitalistien keino luoda hämääviä mielikuvia, peittää liikkeiden todelliset omistajat ja nostaa hintoja

Käytin syntymäpäivälahjakorttini Jack & Jones -vaateliikkeessä Kannelmäen Kaaressa. 80 eurolla sain Bangladeshissa ommellut shortsit ja hupparin.

Mietin, että mikä ihmeen ”Jack & Jones?” Mikähän firma tämä on?

Se mitä en vielä aavistanut oli se, että rahani menivät…Skotlannin ostoon. WAU.

Kun kauppakeskuksessa haahuilee turtuneena kuluttajakuplassaan yrittäen varjella rahojaan, joita kapitalistit yrittävät siirtää omiin taskuihinsa, näkee paljon eksoottisia nimiä ja houkuttelevia logoja. Mutta mitä ne ovat? Aloitetaan näistä kapitalistiviikingin vaatemerkeistä.

Tanskalaisen Anders Holch Povlsenin 100-prosenttisesti omistaman BESTSELLER-jättifirman tuotemerkkejä ovat Jack & Jones, Only, Vero Moda, Selected Homme ja Selected Femme. Ja monet muut.

Nämä merkit ovat jokaisessa suomalaisessakin kauppakeskuksessa parhailla kauppapaikoilla. Joka kaupassa voisi siis lukea BESTSELLER. Mutta se ei…myisi.

Povlsenin Bestseller teetättää farkut ja trendivaatteet kaukoidässä ja myy ne eri tuotemerkkien suojissa meille lumoutuneille länsimaisille kuluttajille.

Forbes-lehden mukaan hänellä on omaisuutta 6 800 000 000 (6,8 mrd)   euroa. (”He is worth 6,8 billion euros”, sanoisi amerikkalainen)

Ja rahat tulevat kun me ostelemme bangladeshilaisia riepuja.

Forbes-lehden mukaan Povlsen 0n myös lähtenyt vaateimperuminsa voimin valloitusretkelle Skotlantiin, kuten esi-isänsä.

Hän on ostanut Skotlannista yksitoista linnaa ja maat ympäriltä. Ne tulevat varmasti tarpeeseen.

Rikkaat tarvitsevat omaa tilaa esim. metsästykseen, jota Povlsenkin harrastaa, fasaanit ovat kohdanneet tiensä pään Povlsenin kartanon mailla.

Jos haluat siis tukea tämän vanhemmiltaan firmansa perineen tanskalaisen miljardöörin rahankasausta, se on helppoa.

Menet vain mihin tahansa kauppakeskukseen. Helsingissä Itikseen, Kaareen tai Jumboon.

Ja kierros alkaa:

Jack & Jones: farkkuja ja huppareita suoraan kaukoidästä nuorille. Rahat skottilinnojen ostoon.

Vero Moda: ”italialaishenkistä” muotia, kaukoidässä ja Kiinassa  valmistettua. Näitä trendi-ihmiset ostavat. Rahat Povlsenin säiliöön.

Only: sinne vaan ostamaan te kaikki palvelualalla hikoilevat nuoret naiset, valmistusmaata ei tarvitse edes katsoa: kaukoidästä. Rahat Povlsenille.

Selected Homme: Bestsellerin brändi sekin. Kuluttajalle kalliimpaa kaukoitäkamaa. Rahat Skotlannin osteluun. Naisille Selected Femme.

Ja jos oleskelet vain laiskana nettiperunana, ratkaisusi Povlsenin toimeentulotukeen on Zalando.

Povlsen on tämän nettivaatekaupan suuromistaja. Paketit viuhuvat R-Kioskeilla, rahat menevät Povlsenille.

Povlsen on Forbesin kasaajalistalla Pohjoismaissa korkealla. (Mutta luin, että vuoden 2015 kesäkuussa Povlsenilla oli ollut vasta 5,5 miljardin omaisuus. Ei ollut paljon. Arjen tarpeisiin vaurautta on tullut lisää siis 1 300 000 000 euroa parissa vuodessa. Raha tulee rahakasan luo. Se on kapitalismia.)

 

Tanskalaisen roopeankan pukinebisnes tarvitsee siis rahojasi. Hän ei ehkä pystykään ostamaan koko Skotlantia, jos lopetat ostelun.

Povlsen omistaa Skotlannissa 61 000 hehtaaria maata ja kohta siellä varmaan vedetään salkoon Jack & Jonesin farkut vanhentuneen lipun sijasta.

(Meidän häntä tukevien iloksi Povlsen omistaa enemmän maata kuin Walesin isokorvainen prinssi Charles! JEE!!!)

Mutta ikävää on, että Povlsen on vasta toiseksi suurin maanomistaja Skotlannissa. Vain ykkösellä, suurimmalla ja ensimmäisellä on merkitystä. Kapitalismissa kaikki voivat voittaa, mutta suurin osa häviää.

Miten siis saat elämääsi mielekyyttä ja sisältöä? Laitetaan Povlsen ykköseksi. Äkkiä netissä Zalandoon tai kauppakeskuksessa Vero Modaan, Onlyyn tai Jack & Jonesiin

Me haluamme, että Tanskan nallekarhuroopeankka ostaa koko Skotlannin linnoineen.

Siitä saisi ehkä vähän hyvitystä Suomen myynnille Sipilän hallituksen toimesta.

P.S: Skotlannista ovat tuhansia hehtaareja maata ostaneet myös Lego-perjiä Kristianssen, Tetra-Park -maitopurkkiperijättäret Sigrid ja Lisbet Rausing, sekä H&M -rättimiljardööri  Persson. Kaikkien pitää saada miljardit poikimaan. Viljeilykelpoinen maa, joka ei sijaitse kriisialueiden läheisyydessä, on tänä päivänä lähes yhtä varma sijoitus kuin kulta, hinnat nousevat koko ajan.

 

 

Povlsenin linna Tanskassa. Liian pieni. Isompi tarvitaan.