”Telineet olisi pitänyt ruuvata tuonne, tuonne tai sitten tuonne noin!”

KÄPYLÄLÄISEN VILLE RITALAN KANTALIPPAKIOSKIN ETEEN ILMESTYI TELINEELLINEN ALEPA-PYÖRIÄ – KAHVIT VÄÄRÄÄN KURKKUUN JA REISILLE –
”MUNAMANKELITELLINKI” LASKEE KÄPYLÄN ARVOA

 

Helsingin asukkaat ovat paniikissa uusien kaupunkipyörien invaasion vuoksi

Lippakioskin kulmille asfalttiin ruuvattu kaupunkipyöräteline harmittaa käpyläläistä Ville Ritalaa.

– Ei mennyt kahvi enää alas, kun näin kanariankeltaisen töllingin. Vaikka musiikkina oli Baddingia, jouduin shokkiin ja soitin heti tuohtuneena Helsingin kaupungille, Ritala jatkaa.
– Lippakioskin arvo on alentunut tällingin myötä, nyt sen ympäristöstä tulee mieleen Alepa näitä pyöriä katsomalla. Alepa on kuitenkin sadan metrin päässä näkymättömissä, Ritala sadattelee ja viittilöi Pohjolankadun suuntaan.

– Ja aivan tässä selkäni takana on Käpylän Pohjois-Korea -yhdistyksen vierastalo. Siellä kävi esimerkiksi Pjongjangin kaupunkisuunnittelulautakunnan varaedustaja Kim JongPing toissa päivänä salaisella vierailulla.
– Teline aiheutti vaaratilanteita hänen saattueelleen, koska JongPingin pyörää ei saatu kiinnitettyä siihen laillisesti ulkonaliikkumiskiellon aikana, Ritala vakuuttaa kovaan ääneen.

Ritalan mukaan pyöräteline kaventaa liikkumatilaa liikenneympyrässä ja tuo ruuhkia Lippakioskin jonoon
– Käpylässä on tapana, että kahvi juodaan heti kun sitä tekee mieli. Nyt teline tuo tähän ihmisiä jotka pohtivat ostoksiaan vielä ostotilanteessa. Lippakioskissa tarjoiltu kahvi on usein vietnamilaista ja se jäähtyy helposti.
Ritalan mukaan kaupungille on tapahtunut suunnitteluvirhe.
– Pyörätelineen paikka on tuolla, tuolla tai sitten tuolla, hän sanoo viittilöiden kädellään eri ilmansuuntiin.
– Minä ajan pyörällä tuhat kilometriä joka viikko. En minä näitä vastusta. Pyöräteline olisi vain pitänyt siirtää Taivaskallion takaiseen metsään.
Helsingin liikennesuunnittelujohtaja Pertti Putkinen toteaa, että ”mikään paikka ei olisi kelvannut Ritalalle.” Hän oli tämän verkkokommentoinneissan tuonut esille monta kertaa.