ESPESSO HOUSE -brändin takana Reimannin suvun miljardöörit väijyvät kahvirahojasi.

Erittäin kallista kahvia myyvä saksalaisten ökykapitalistien kahviketju on hyökännyt kahvimarkkinoille. Pidä varasi.

Parhaat kahvilapaikat ostoskeskuksista kahmineen Espresso Housen omistaa Luxemburgiin veroparatiisiin majoittunut jättirahasto JAB Holding Company.

Sen taustalla piilottelee 95 prosentin omistuksella saksalainen sikarikas Reimannin suku. Sen neljällä jälkeläisellä on jokaisella yli neljän miljardin dollarin omaisuus.

He ovat maailman rikkaimpia ihmisiä.  Espresso House tuo heille lisää rikkauksia.

Ruotsalaiseksi” itseään väittävällä Espresso Housella tavoitteena on nyrkkeilystä tutuilla jab-iskuilla ajaa tai ostaa itsenäiset kahvilayrittäjät ulos Suomen markkinoilta ja korvata ne jättiketjulla.

Kuten kapitalisteilla yleensä: rahaa riittää, mutta sitä pitää tehdä lisää. Kyseessä on Roope Ankka -syndrooma

Espresso Housessa ei ole itsenäisiä franchise-yrittäjiä, vaan kaikki rahat valuvat emoyhtiölle ja Reimanneille. Pavut paahdetaan Norjassa, kalliit pullat leivotaan Malmössä.

Ja hinnat ovat (euron mahdollistamana) Espresso Housessa aivan törkeät. Suomalaiset tykkäävät kahvista ja pullasta ja eivät oikein koskaan kysy hintaa, kuten Juice Leskinen lauloi.

Mutta pitäkööt JABin saksalaisnelikko kahvinsa. Heillä on jo yli 16 000 000 000 euron varallisuus.

Suomalainen tai vietnamilainen pienyrittäjän paikalliskahvi on parempaa, kuten Helsingin Käpylän Lippakioskilla aina huomaan. Tai Kalliossa ja Alppilassa.

Vastusta siis Reimannin miljardööriperheen kapitalismia, tue pienyrittäjyyttä ja hae kahvi muualta kuin Espresso Housesta!

Käpylän Lippakioskista saa kapitalismivapaata kahvia

P.S.  ROBERT’S COFFEEssa käydessäsi rahasi menevät Robert Pauligin lapsille Henrikalle ja Carl-Gustafille. Rahasuvun perijöillä on yli 10o kahvilaa omistuksessaan.

P.P.S. Ja S-Ryhmän COFFEE HOUSE on myös sikamaisen kallis. Se tuo lisää kahvirahaa S-Ryhmän satojen miljoonien liikevoittoon, joka tulee mm. välttämättömien elintarvikkeiden kauppaamisesta kiskurihinnoin ja kalliin bensiinin myynnistä kauheilla ABC-huoltoasemilla.

P.P.S.  STARBUCKS on sitten aivan oma lukunsa. Heillä on maailmanlaajuisesti yli 25 000 kahvilaa (!) ja liikevaihto oli v. 2016 neljän miljardin dollarin tietämissä. Starbucks on onneksi tullut Suomeen varovaisesti.

P.P.P.S. R-KIOSKI on norjalaisen Reitangruppenin omistama. Siihen kuuluvat mm. Pohjoismaiden Sibyllat. Siellä on tosin franchise-yrittäjiä

P.P.P.P.S. Selvitin myös PICNIC-ketjkun taustoja. Vuosina 2014-2017 toimitusjohtajana oli…Björn Wahlroosin sisko Ann Wahlroos-Jaakkola (!)  Uujee. Perustaja ja hallituksen puheenjohtaja on Mikael Swanljung, ja hän on useissa Ehnroothien säätiöissä hallituksessa. Kahvit ja pikku patongit maksavat maltaita, mutta voitot menevät suomenruotsalaisille rikkaille…eli hyvään tarkoitukseen…juu.