Keskustan lääkkeet eriarvoisuuden vähentämiseksi – sooda, magneettiranneke ja hymyillen lausuttu valhe.

Hallituksen kehysriihen päätyttyä eilisiltana, keskustapuolue teki näyttävän hyökkäyksen sosiaaliseen mediaan. Puolueen ja puolueaktiivien retwiittaamien mainosbannereiden hyöky sai olon lämpöiseksi; kaikki paha, mistä hallitusta on syytetty, on ollutkin vain ikävää unta. Keskustapuolueen kampanjan valossa näyttäisi siltä, että Suomi on todella laitettu kuntoon. Mutta elämä vain ei mene niin: Todellisuudessa me synnymme, kuolemme ja siinä välissä Suomen Keskusta tarjoilee meille tasaisin väliajoin nautittavaksi härskit sillit ja kuravedet.

Kuva: Suomen Keskusta

Keskusta aloitti vyörytyksensä pyrkimällä kohti lapsimyönteistä yhteiskuntaa. Kansallisen lapsistrategian valmistelun hallitus aloitti heikentämällä alle 30 -vuotiaiden työehtoja, valiteltuaan juuri muutamaa päivää aiemmin saman ikäryhmän vähäistä tahtotilaa lisääntymiseen. Jos edellä mainittu toimenpide on Keskustan mielestä hyvä startti kohti lapsimyönteistä yhteiskuntaa, niin jatkossa voimme odottaa peruskoululaisten ilmaistyövelvoitetta Suomen Yrittäjien jäsenyrityksissä, sekä lasten lyömisen laillistamista elinkeinotoiminnassa.

Kuva: Suomen Keskusta

Vietyään lapsilta subjektiivisen päivähoito-oikeuden, leikattuaan vähävaraisten lapsiperheiden tukia, edistettyään tietoisesti lapsiköyhyyden lisääntymistä ja leikattuaan julkisen sektorin naisvaltaisten alojen palkkoja, hallitus tasa-arvoistaa varhaiskasvatusta 10 miljoonalla eurolla. Kun julkisen varhaiskasvatuksen piirissä on n. 200 000 lasta, tästä voi jokainen laskea, paljonko tasa-arvoa hallituksen tuulettama taloudellinen tuki päiväkoteihin tuottaa.

 

Kuva: Suomen Keskusta

Ja sitten tämä surullisen kuuluisa aktiivimalli. Hallitus väittää kuunnelleensa palautetta, mutta näyttää siltä, että eduskunnassa vierailleen korvatulppalobbarin vuoksi todellinen viesti ei ole saavuttanut ministereiden kuuloelimiä: Kansa on vaatinut laajamittaisesti koko eriarvoistavan aktiivimallin perumista. Todellisten toimenpiteiden sijaan hallitus on tehnyt malliin kosmeettisia muutoksia ja lisännyt ”käsipareja” pian yksityistettäviin TE-toimistoihin. Lisäksi hallitus varmisti ilmaistyövoiman saatavuuden myös jatkossa, heikentämällä pienyrityksissä työskentelevien ihmisten irtisanomissuojaa.

 

Kuva: Suomen Keskusta

Ja sitten lopuksi sirkuksen päätirehtööri Juha Sipilä kertoo vitsin: Tehtyään kolmen vuoden ajan kaikkien aikojen oikeistolaisinta politiikkaa ja lisäämällä kuilua hyvinvoivien ja köyhien välillä, Sipilä virnistää jatkavansa työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Tähän olisi voinut yhtä hyvin laittaa kuvan hymyilevästä terroristista oikeussalissa ja tekstin: Jatkan työtäni terrorismin vähentämiseksi.

Ei. Emmehän me kansalaiset ole niin typeriä, että ostaisimme tämän Keskustan aloittaman kampanjan sanoman? Muistammehan, että hallitus on Juha Sipilän johdolla, muikeasti valehdellen, leikannut tahmaisen käden mentävän reiän tulevien sukupolvien taskuihin ja vienyt monelta nuorelta edellytykset kouluttautumiseen ja oikean palkkatyön tekemiseen. Muistammehan, että hallitus on antanut rikkaille mm. alennettuja veroja, veronkierron mahdollistavan hallintarekisterin ja yrityksille platinakortin veronmaksajien taikaseinään. Emmekä voi unohtaa sitä, kuinka pääministeri Juha Sipilä teki vakuutuskuoriin kätkemänsä omaisuuden: Lainaamalla rahaa valtionyhtiöltä valtionyhtiön ostamiseen ja myymiseen myöhemmin nelinkertaiseen hintaan. Sipilän vakuutuskuorissa ei siis ole Juha Sipilän, vaan yhteiskunnan rahat.

 

Keskustan todellisen luonteen ja tavoitteet on kuvannut parhaiten taiteilija Sira Moksi. Tämä on se kuva, jota kannattaa katsoa, ennen kuin astelee seuraavan kerran äänestyskoppiin.

Kuva: Sira Moksi