Iltapäivälehdistön käsiteltyä Sossu-Tatuna tunnetun henkilön elämää, sain yhteydenoton Tatulta. Hän halusi antaa tarinaansa toisenkin näkökulman ja vinkkasi ottamaan yhteyttä äitinsä veljeen, joka on maakunnassaan tunnettu yrittäjä ja paikallispolitiikan vaikuttaja. Pitkän harkinta-ajan jälkeen Tatun eno, jota kutsun jatkossa Yrittäjä-Einoksi, päätti antaa haastattelun, jossa puhutaan asioista niiden omilla nimillään.

Yrittäjä-Eino, mitä kuuluu suomalaiselle yrittäjälle tänä päivänä?

Ei kuulu hyvää. Vaikka hallitus on tehnyt joitakin oikeasuuntaisia päätöksiä, uudistukset ovat jääneet puolitiehen. Ennen hallituksen muodostamista pyrkimyksenä oli pääoman kiihtyvä kerääminen pääomalle, mutta tulonsiirrot kohdentuvat edelleen aivan liiaksi alimmille tuloluokille. Tämä näkyy, anteeksi nyt kun sanon suoraan, siinä, että nälkäkuolemista ei ole raportoitu laajempana ilmiönä.

Ahaa. Haluatte siis köyhimpien kuolevan puutostiloihin?

Tämä voi kuulostaa kylmältä, mutta kyllä. Meillä ei ole varaa pitää yllä nykyisenkaltaista järjestelmää, jossa huono-osaisimpia roikutetaan mukana väkisin. Lääketieteessä aivokuolema ratkaistaan irrottamalla töpseli seinästä, mutta hyvinvointiyhteiskunnassa taas on totuttu tuijottamaan liikkumattomia aivokäyriä jopa sukupolvesta toiseen. Tällainen kehitys pitää katkaista. Jollakin pitää olla rohkeutta vetää töpseli irti ja antaa heikoimman aineksen mennä.

Kuulostaa tosiaan aika kylmältä. Eikö ihmisiä pitäisi ennemmin tukea ja auttaa?

Perkele, tomaatti tuottaa hedelmää, kun sitä tuetaan, mutta ihminen kehittää tukikepeistä itselleen uusia raajoja. Tuen ennemmin kasviksia, kuin kasvina eläviä ihmisiä.

Eli järjestelmä ei mielestänne toimi. Millaisessa yhteiskunnassa haluaisitte nykyisen sijaan elää?

Ihmisen pitää tehdä työtä! Yhteiskunnan pitäisi olla kuin kuhiseva muurahaispesä, jossa kukaan ei loju turhaan paikoillaan.

Paitsi kuningatar?

Tuo on teidän kommunistien ainainen valituksen aihe. Ison kuvan sijaan takerrutte aina niihin yksittäisiin kuningattariin.

Puhutte mielellänne työstä. Kuinka paljon itse työskentelette?

Kyllä, työ on lempiaiheitani. Tällä hetkellä työskentelen maltillisesti verrattuna ympäripyöreisiin päiviin aloittelevana yrittäjänä.

Mitä se tarkoittaa?

Koska Suomen ilmapiiri on niin demarimyönteinen, vietän talvet Thaimaassa sukellellen. Kesälomani vietän Suomessa.

Mutta entäs se työskentely?

Entäs, entäs… Minulla on alaiset sitä varten.

Ahaa… Millä mielellä olette muuten seuranneet sisarenpoikanne Tatun elämästä käytyä keskustelua?

Se poika on kyllä… Annoin sille mahdollisuuden tehdä työtä eräässä marjayrityksessäni. Tarjosin pojalle tuplasti parempaa tuntipalkkaa, kuin mitä maksan ahkerimmille ulkomaalaisille. Poika nauroi 4 euron tuntipalkalle ja katsoi minua kuin tuntematonta ulostekokkaretta kengänpohjassa. Suomalainen nuoriso on pilalla! Se on kommunistidemareiden syytä!

Eli olette yrittäneet auttaa Tatua. Sanoitte aiemmin edellä, ettette panisi pahaksenne, vaikka ihmiset alkaisivat maassamme kuolla nälkään. Tarkoititteko todella sitä?

Kyllä. Me emme saa talouden rattaita pyörimään, emmekä ratkaistua epätasapainoista huoltosuhdetta, ilman kovia päätöksiä. Enkä itse asiassa halua odotella luonnon luonnottoman hidasta etenemistä, vaan vaadin asiassa aktiivisia toimia.

Mitä tarkoitatte käytännössä?

Meidän on vauhditettava luonnollista prosessia.

Haluat siis tappaa ihmisiä?

Kyllä. Talouden näkökulmasta alimmat tuloluokat ovat vain menoeriä. Näillä ihmisillä ei ole yhteiskunnan kannalta mitään arvoa. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että humaanein ratkaisu on heidän lopettamisensa. Olen tehnyt laskelmia, että jo 100 000 sairaimman ja köyhimmän suomalaisen kärsimyksen päättäminen…

Anteeksi, mutta eikö tämä nyt kuulosta absurdilta?

Ei ollenkaan. Tehokkaissa laitoksissa homma käy kuin tanssi.

 

*********

 

Toimittajan huomio

Yrittäjä-Einon haastattelu uusimaalaisella ketjuhuoltoasemalla jatkui läsnäollessani vielä noin tunnin verran Einon tunteikkaana monologina. Hienotunteisuuden vuoksi en kokenut tarpeellisena kuvata yksityiskohtaisesti Yrittäjä-Einon tarkkaan mietittyjä ajatuksia kansalaisten elämän päättämisestä. Istuessamme huoltoaseman nurkkapöydässä Einon luento keräsi ympärillemme joukon nyökytteleviä miehiä, joista useat kertoivat olevansa myös itse yrittäjiä ja jakavansa haastateltavani arvomaailman ja näkemykset. Poistuessani paikalta, haastattelutilanne oli muuttunut kiivaaksi ja kovaääniseksi  herätyskokoukseksi, joka sai toimittajan toivomaan itselleen ja läheisilleen tervettä ja kohtuullisesti palkattua elämää.

Haastattelutilanne tukee kokonaisuudessaan mielikuvaani yrittäjien radikalisoitumisesta. Toivon, että viranomaiset ottavat yrittäjät huomioon maatamme koskevia riskiarvioita tehdessään. Pk -yrityksissä kytee tällä hetkellä valtava määrä vihaa ja yrittäjien laajojen verkostojen vuoksi tehokkaasti leviävä propaganda ja vihapuhe muodostavat selvästi vakavan uhan suomalaiselle yhteiskunnalle. Näkemäni ja kokemani perusteella minulla onkin vähemmän tienaavalle kansalaiselle yksi elintärkeä neuvo: Älä päästä yrittäjää selkäsi taakse. Ikinä.

EDIT: Koska postaus on herättänyt kuohuntaa yrittäjäpiireissä ja oheista kuvaa käytetty esimerkkinä vasemmiston verenhimoisuudesta, siirrän vastuun kuvan käyttämisestä ainoastaan omiin nimiini. Sira Moksin piirtämän kuvan alkuperäinen konteksti liittyy Helsingin Rautatientorilla itsemurhaa yrittäneen turvapaikanhakijan tapaukseen. Kuvan yhdistäminen kirjoitukseni aihepiiriin on ainoastaan minun tulkintani.

”Perheyrittäjä iltakävelyllä”

Kuva: Sira Moksi

https://www.siramoksi.fi/