Tutustuin Lotta Laaksoseen vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Osallistuimme kampanjointiin useissa yhteisissä tapahtumissa. Järjestimme myös yhden yhteisen tilaisuuden Itämeren tematiikalla. Varsinais-Suomessa on tälläkin kertaa tarjolla tukku hyviä ehdokkaita. Listaa johtavat ”sukupolvemme Hertta Kuusinen”, joka on tehnyt hyvää työtä opetusministeriössä sekä ansiokkaasti niin hävittäjäkauppoja kuin Natoakin vastustanut ”Turun toisinajattelija”. Oma ääneni menee kuitenkin Lotalle, koska hän on juuri sellainen sinnikäs idealisti ja ekososialistinen aktivisti, jota lounaiskulman vasemmisto riveihinsä kaipaa.

Lotta on hippi sanan myönteisimmässä merkityksessä, sillä hän elää arvonsa todeksi joka päivä. Hänellä on liuta kokemusta pienen kansan äänenä niin valtuustosta kuin aluevaltuustostakin. Pitkän linjan vegaanina Lotan puheet eläinten oikeuksien puolustamisesta ja ilmastokriisin ratkaisemisesta tai luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä ovat uskottavia. Lotta olisi myös Saaristomeren elvyttämisen ääni Arkadianmäellä. Pakolaisasiat sekä sodasta kärsivien avustaminen ovat lähellä humanistin sydäntä. Paitsi uskottava, älykäs ja toiminnassaan jopa hyperaktiivinen, Lotta on todella lähestyttävä poliitikko, joka osaa oikeasti kuunnella ihmisten huolia, toiveita ja vaatimuksia.

Jos ja kun Varsinais-Suomesta nousee eduskuntaan kolmas vassari, sen olisi mielestäni oltava antimilitaristi Lotan, jossa yhdistyvät ne tekijät, ominaisuudet ja arvot, jota minä poliitikolta odotan: oikeudenmukaisuutta tavoitteleva sosiaalinen tietoisuus, ympäristökysymyksiä ruohonjuuritasolla ratkaiseva aktivismi ja entistäkin tärkeämpään arvoon noussut vahva pasifistinen vakaumus. Oikeudet ja ruokaa kaikille, ei aseille, ei ainoan elinympäristömme tuhoamiselle. Rohkeutta ei Lotalta selkeästi puutu, minkä todistaa myös ennakkoluuloton päätös ryhtyä ulkosaariston kyläkauppiaaksi.

Lotassa on voimaa murtaa kahleet, moukaroida monien tietoisuuksia ja oikeasti saada teoillaan aikaan tarvittavia muutoksia. Lotta kaipaa kuitenkin tukeamme ja apuamme, koska politiikka ei ole yksilölaji, se on tiukkaa tiimityötä ja kollektiivisen tahdon ilmaisua. Siksi äänestän Lottaa täällä Meksikossa Suomen suurlähetystössä. Toivon koko sydämestäni kaikkea hyvää tälle valtakunnan tason taistelijalle, jota Suomi kaipaa.

 

Täältä voi lukea lisää Lotan ryhtymisestä kyläkauppiaaksi.

Tämä analyysi puolestaan pureutuu Vasemmistoliiton asemiin vaalipiirissä.

Lotan vaalisivuston taasen löytää tästä linkistä.

 

P.S. Tämä ei ole ehdokkaan pyytämä tai tarkastama tukiteksti. Kyseessä on spontaani tuenilmaus.