Toimittajia ei saisi koskaan kyseenalaistaa. Heissä asuu aina pyhä totuus eivätkä he tottele tietenkään yhdenkään etutyhmän tai edes mediatalojen omistajien intressejä. Vasemmistolainen ajattelija ja taiteilija Rafal Barajas Durán eli El Fisgón tiivistää viimeisimmässä luomuksessaan ironian keinoin sen, minkä tietoinen kansa kokee päivittäin, medioiden roolin kaupallisen tiedonvälityksen mukamas puolueettomina pyhimyksinä.

 

1. Suurilla toimittajilla on uskottavuutta.

2. Ensimmäinen kohta on totta silloinkin, kun toimittajat valehtelevat törkeästi.

3. Suuret toimittajat eivät sorru valeuutisiin, he harjoittavat sananvapautta.

4. Suuret toimittajat eivät peitelleet valtion rikoksia tai vilppejä, eivätkä he olleet vanhan hallinnon palveluksessa, heillä on pitkä ura.

5. Suuret toimittajat eivät ole korruptoituneita eivätkä “chayoten eli kajottikurpitsan [Sechium edule] syöjiä” eli he eivät ota vastaan lahjuksia, he ovat menestyksekkäitä yrittäjiä.

6. Suuret toimittajat eivät ole taloudellisen vallan puolestapuhujia eivätkä osa neljättä valtaa, he ovat itsenäisiä ääniä.

7. Suuret toimittajat eivät ole uusliberaalista hallinnosta hyötyjiä eivätkä toivo sen paluuta, he ovat aitoja opposition edustajia.

8. Suuret toimittajat eivät toteuta mustamaalauskampanjoita, he kyseenalaistavat kokemuksestaan käsin.

9. Suurien toimittajien ei tarvitse suvaita kenenkään oikeutta vastata väitteisiin, ei presidentinkään, siksi he ovat suuria toimittajia.

10. He, jotka kyseenalaistavat suuret toimittajat ovat hallinnon mielistelijöitä, osa jälkeenjäänyttä, manipuloitua ja halveksittavaa massaa (vaikka he olisivatkin 70 prosenttia väestöstä).

Kaiken sanotun vuoksi, presidentin aamuiset tiedotustilaisuudet (mañaneras) tulee lopettaa.

 

P.S. God jul & feliz Navidad.