Maanantaina 16.7. Helsingissä tapaavat Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin. Vastassa on toivottavasti tuhansia mielenosoittajia.

Trump ja Putin ovat suurvaltojen johtajia, joiden epäinhimillisen politiikan takia ihmiskunta ja ympäristö ovat kärsineet suuresti. Olivat näiden suurvaltojen välit sitten sotaisia tai ystävällismielisiä, harmilliset seuraukset kohdistuvat satoihin miljooniin ihmisiin eri puolilla maailmaa.

Yhdysvaltain ja Venäjän politiikan seurauksena maailmaa kokee suurta turvattomuutta. Näiden kahden maan välityksellä käydään veristä sotaa mm. Syyriassa, Irakissa, Libyassa ja Ukrainassa. Levottomuudet ovat johtaneet valtaviin uhrilukuihin ja miljooniin pakolaisiin.

Politiikkansa ja tavoitteensa edistämiseksi Yhdysvaltain ja Venäjän johto ei epäröi tarttua mitä vastenmielisimpiin ja epäinhimillisimpiin toimenpiteisiin. Suurvallat ovat valmiita hetkenä minä hyvänsä käynnistämään sotia, tukemaan totalitaarisia vallanpitäjiä, perustamaan nukkehallituksia, luomaan terroristijärjestöjä ja muuttamaan kansannousuja sisällissodiksi. Eivätkä ne tee näitä enää peitellen, vaan myöntävät ne itse ja analysoivat niitä jälkeenpäin onnistuneeksi tai epäonnistuneeksi taktiikaksi.

Lisäksi kahden suurvallan ja etenkin näiden johtajien myötä taantumukselliset lait, ilmiöt ja liikkeet ovat saaneet laajempaa jalansijaa maailmalla. Paheksuttavat ilmiöt kuten syrjintä, rasismi, ihmisten vastakkainasettelu, vähemmistöjen sortaminen jne. ovat pelottavalla vauhdilla saamassa hyväksyttävää asemaa. Nämä johtajat eivät häpeä turvautua edellä mainittuihin ilmiöihin, vaan jatkavat välittämättä ja uhkaavat tehostaa niitä entisestään.

Kun tämän hetkisen levottoman maailman kasvot saapuvat Helsinkiin ja kokoustavat maailman tuhoamisesta, pienintä mitä voimme tehdä, on olla heitä vastassa äänekkäällä ja suurella mielenosoituksella. Tehdään selväksi, ettemme hyväksy heidän politiikkaansa eivätkä he ole tervetulleita Helsinkiin !