Muistan luvanneeni käsitellä tasapuolisesti helposti ja vähän vaikeammin saatavilla olevia elokuvia, mutta huomaan päätyneeni viime aikoina lähinnä niihin vaikeammin tavoitettaviin. Koitanpa siis korjata hieman kurssia.

Juuri nyt tosin tunnen suunnatonta kiusausta kertoa, miten Bollywood-elokuvia verotettiin esimerkiksi 1970-luvulla ja kuinka kamalan epäreilua se oli ja vain siksi, että studiot sijaitsivat alueella, jonka pääkieli ei ollut hindi (hindiä puhutaan pääasiallisesti maan pohjoisosissa). Mutta vältän tämän kiusauksen, enkä mainitse asiasta sanallakaan!

Lisäksi maanantaiaamua piristänyt uutinen siitä, että Ra.One olisi saamassa jatko-osan ohjaa aivojani kovasti kirjoittamaan tästä toisesta supersankarista, mutta en mainitse häntäkään sanallakaan. Tai siis Ra.One on tietysi se pahis G.One sankari, mutta en kirjoita tästä aiheesta mitään.

Joten siis Krrish, joka itse asiassa on jatkoa elokuvalle Koi… Mil Gaya (joka tarkoittaa jonkun löytämistä), ehkäpä aivan hieman avaan tätäkin.
Koi… Mil Gaya (2003) on luokiteltu tieteiselokuvaksi, juoni menee suunnilleen seuraavanlaisesti:
On tiedemies, joka yrittää kovasti ottaa yhteyttä maan ulkopuoliseen elämään, tätä eivät tietyt tahot katso varsinaisesti hyvällä. Tapahtuu ”onnettomuus”, jossa kyseinen mies kuolee ja hänen raskaana ollut vaimonsa loukkaantuu. Syntyvä lapsi, Rohit, on taidoiltaan jälkeenjäänyt. Selvästi jo aikuiseksi ehtinyt mies käy edelleen alaluokkia koulussa ja toivoo pääsevänsä jonain päivänä ylemmille luokille. Rakkauttakin tietysti on ilmassa ja pistäähän se tanssittamaan. Isän laitteiden löytyminen kääntää koko elämän suunnan ja jollain tavalla Rohit onnistuu kutsumaan sillä avaruusolennot paikalle. Eikä aikaakaan, kun sininen (aurinkoenergialla toimiva) Jadoo nimeä tottelevat avaruuden asukki muuttaa kaikkien elämän suunnan. Hän muun muassa korjaa aivovaurion – muuttaen Rohitin yllättäen täydelliseksi neroksi ja vielä loistavammaksi tanssijaksi. Seuraa kilvoittelua tytön sydämestä ja hurjia takaa-ajoja, kun alienin läsnäolo paljastuu.
Aivan tolkuton elokuva siis, suosittelen lämmöllä, tämäkin löytyy Netflixistä. Pääosaa esittää Hrithik Roshan, joka monesti mainitaan Bollywoodin parhaana tanssija, enkä ihmettele – kyseessä on varsinainen letkusääri.

Sitten Krrish (2006).
Krishna on syrjäseuduilla isoäitinsä kanssa asuva nuori mies, jolla on supervoimia ja käsittämättömät älynlahjat. Aika pian selviää, että hän on Rohitin poika, Krishnaa muuten esittää Hrithik Roshan, kuinkas muutenkaan. Elokuvan alussa Krishna ystävystyy lähinnä eläinten kanssa, kiipeilee kallioilla, hyppii jokien ylitse ja loikkii puissa latvasta toiseen. Perusmeininkiä maaseudulla siis.
Kun paikalle sitten sattuu jonkinlainen retkue ja yksi sen jäsenistä joutuu onnettomuuteen, ei Krishna voi olla auttamatta. Pelastettu nainen Priya (Priyanka Chopra) sytyttää tietysti rakkauden nuoren miehen sydämeen ja seuraa useita tanssikohtauksia vuoristossa ja kukkien heittelyä kasvoille. Priya pääsee myös selville Krishnan kyvyistä, eikä voi toimittajana antaa asian vain olla. Vääryydellä ja viekkaudella hän houkuttelee nuoren miehen luokseen Singaporeen. Ennen lähtöään Krishna lupaa isoäidilleen pitävänsä kykynsä piilossa. Hänen isänsä Rohit näet on kuollut omiensa vuoksi.
Kaikki meneekin ihan hyvin, kunnes sirkuksessa tapahtuu onnettomuus, eikä Krishna voi olla auttamatta. Onneksi onnettomuuspaikalla on sopivia naamioita ja vaatteita runsaasti tarjolla, joten hän saattaa naamioitua asian mukaisesti. Salatakseen henkilöllisyytensä hän myös ottaa itselleen uuden nimen ja TADAA! Krrish on syntynyt. Kun vielä selviää, että isäkään ei välttämättä ole kuollut, seikkailu saa aivan uusia käänteitä.

Myös Priyan petos tulee ilmi ja Krishnan mieltä kirvelee, mutta siihen mennessä nainen luonnollisesti on jo täysin rakastunut sankariinsa. Yllättävien käänteiden hienojen taistelukohtausten jälkeen, Krishna lopulta onnistuu pelastamaan isänsä Rohitin. Elokuvan herkimpiä hetkiä onkin, kun Krrish (Hrithik Roshan) halaa isäänsä Rohitia (Hrithik Roshan). Kun äiti vielä lopuksi saa takaisin kauan kadoksissa olleen poikansa takaisin, ei onnella ole rajaa!

Krrish 3 (2013)
Tämän elokuvan nimi hieman harhautti ensin, mutta jossain on päätetty, että tavallaan Koi… Mil Gaya onkin se ensimmäinen osa, joten loogisesti Krrishin jälkeen on vuorossa Krrish 3.

Isoäiti on kuollut, Rohit (Hrithik Roshan) jatkaa tieteellisiä tutkimuksiaan ja Krrish (Hrithik Roshan) yrittää tasapainoilla työelämän ja sankaritoiminnan välillä. Työelämä on kyllä kärsivällä puolella. Elämä noin muuten on melkein täydellistä, sillä Priya odottaa parin ensimmäistä lasta, mutta!

Kaamea vitsaus saapuu Kaalin (Vivek Oberoi) muodossa. Hän yrittää myrkyttää koko Intian väestön ja myydä sitten kovaan hintaan vastamyrkkyä. Jostain syystä myrkky ei pure Krrishin klaaniin ja pian selviääkin, että alieninen veri suojelee heitä kaikkia. Rohit tietysti uuttaa verestä vastamyrkkyä ja väestö pelastuu. Kaal suuttuu aivan hirmuisesti ja lähettää mutanttiarmeijan tekemään ja ottamaan selvää Krrishistä. Mutantteihin kuuluu muun muassa kielimies – kieli on kuin sammakolla, paitsi useiden metrien mittainen ja muotoa muuttava nainen. Kaal kaappaa Priyan, saadakseen haltuunsa tämän syntymättömän lapsen ja lähettää naisen tilalle Priyan muodon ottavan mutantin.

Lopulta vielä selviää, että Kaal on itse asiassa Krrishin velipuoli! Mutta mistään haureudesta ei sentään ole kyse vaan Rohitia on käytetty hyväksi laboratoriossa, jossa tämä oli vuosia vankina.

Koi… Mil Gayassa ja ensimmäissä Krrishissä Roshanin vatsalihakset pidettiin lähes säädyllisesti piilossa, mutta Krissh 3 kohdalla on todettu, että jo riittää ja Roshan pääsee esittelemään sekä treenattua vartaloaan, että tanssiliikkeitään. Tai voihan olla, että elokuvan tuotannosta vain puuttui rahaa puvustuksesta ja siksi on päädytty tähän ratkaisuun – tilanne tosin on siinä mielessä vakava, että Roshan kyllä pääsääntöisesti joutuu elokuvissa käyttämään niin pieniä vaatteita tai kangassuikaleita, ettei hänen vartalonsa millään pysy katseilta piilossa. Huomautettakoon nyt vielä, että Roshan on hyvä näyttelemään – muutakin kuin vatsalihaksiaan siis.

En nyt sanoisi, että nämä elokuvallisesti mitään loistavia teoksia olisivat, mutta erittäin viihdyttäviä. Itse ainakin odottelen Krrish 4 -elokuvaa kiihkeästi. Sen kuvausten aloittamisesta on huhuttu ja pidempään, mutta mitään varsinaista ei ole tapahtunut. Viimeisempien tietojen mukaan Hrithik Roshan ei ole päässyt yksimielisyyteen elokuvan käsikirjoittajan Rakesh Roshanin (sattuu muuten olemaan Hrithikin isä tämä kirjoittava ja ohjaava Roshan, en viitsi siitä nepotismista taas mitään sanoa) kanssa siitä, mitä elokuvassa pitäisi oikeasti tapahtua. Mutta mielenkiinnolla jäämme odottamaan, odotellessa voi katsella näitä kolmea esimerkiksi Netflixistä.

Koi… Mil Gaya traileri tässä ei ole tekstitystä, mutta eipä juuri puhettakaan.
Krrishin traileri.
Krrish 3 traileri 
ja ekstrana vielä yksi musiikkivideo, josta voi todeta Hrithikin letkujalkaisuuden asteita, tämä on ensimmäisestä Krrishistä.