Minusta on mukava kuunnella radiota ja varsinkin kesällä. Kyllä, siis Yle 1 on ehdoton suosikkini, kuten olen jo aiemminkin varmaan maininnut. Muun muassa Säätiedotus merenkulkijoille on todellakin rentouttavaa kuunneltavaa ja säätiedotukset yleensä… Tänään luvattiin Lounais-Suomeen kohtalaista luoteistuulta.

Radiotaajuuksilla Pirkanmaan ja Satakunnan raja ei ole sama kuin maantieteellinen raja kartalla eli Kiikoisissa alueuutiset ovat nimenomaan Lounais-Suomen uutiset, joka on minusta mukavaa vaihtelua. No, eihän Kiikoisista Poriin olekaan kovin pitkä matka, noin 10 kilometriä (koska Lavia on nykyään Poria).

Toki Porin keskustaan on vähän pidempi matka, mutta puolessa tunnissa pääsee kuitenkin jo Porin Itäkeskukseen ostoksille niin halutessaan. Minulle kyllä riittää lähipalvelut mainiosti eli en tarvitse suuria kauppoja elääkseni täyttä elämää.

Joskus takavuosina oli ”ihan pakko” päästä vähintään kerran kesässä Yyteriin ja Pori Jazz-hälinään. Nykyisin katson sitä ihmistä itsessäni jopa oudoksuen, mutta kuitenkin ymmärtäen. Ihmisen kasvu nimittäin tapahtuu vähitellen ja kokemukset liittyvät juuri tähän kasvuun, keskeneräisyyteen, tihentyvään identiteettiin, josta en tosin osaa sanoa milloin olen valmis, kokonainen. Tuskin koskaan, mutta maisemat matkan varrella ovat huikeat.

Nykyisin jälkikasvuni käy Yyterissä ja Jazzeilla (vesisateessa tottakai, niin kuin olin siellä itsekin – ihan äskettäin – 1970-luvulla) ja minä ymmärrän. Niin tämän pitääkin mennä. Ympyrät sulkeutuvat. Kaikella on aikansa.