Totta kai hallituksemme kaavailee uusia toimia työttömien aktivoimiseksi.

Totta kai työttömän on haettava vähintään 12 työpaikkaa kolmen kuukauden aikana tai tulee 60 päivää karenssia.

Totta kai työttömän ei tarvitse tehdä mitään tilastohakuja. Peruskoulun käyneen työttömän varastomiehen ei tarvitse hakea terveyskeskushammaslääkärin virkaa saadakseen hakukiintiönsä täyteen. Eikä sitä oikeuskanslerin virkaa.

Totta kai työttömän ei tarvitse hakea muita kuin oman alan töitä. Työttömäksi jääneen asuntovelkaisen atk-insinöörin ei tarvitse hakea sitä osapäiväisen kioskimyyjän paikkaa alle tonnin kuukausipalkalla.

Totta kai tarvitsee hakea vain oikeita töitä. Eikä mitään palkattomia työharjoitteluja tai työkokeiluja, jotka saattavat muuttua puolen vuoden päästä palkallisiksi vakituisiksi työsuhteiksi, mutta eivät muutu kuitenkaan.

Totta kai niitä haettavia työpaikkoja riittää työttömille.

Totta kai työttömyyskorvausta ja työmarkkinatukea alennetaan kolmen kuukauden jälkeen, jos työtön ei ole ollut neljän viikon aikana vähintään 18 tuntia töissä tai osallistunut työllistymistä edistävään toimintaan.

Totta kai niitä 18 tunnin työputkia löytyy.

Totta kai työttömälle löytyy sitä työllistymistä edistävää toimintaa.

Totta kai se työllistymistä edistävä toiminta todella edistää työllistymistä ja on muutoinkin mielekästä.

Totta kai paikalliset työnantajat eivät käytä hyväksi työttömän hätää ja teetä itselleen ilmaisia orjatöitä.

Totta kai koko työttömien palvelut siirtyvät 1.1.2019 jonnekin. Ei nyt ihan vielä tiedä mihin, mutta jonnekin kuitenkin. Ja totta kai siellä jossain homma toimii. Siirrettiinhän perustoimeentulotukikin KELAlle vuodenvaihteessa. Eikä maa ole kaatunut, vaikka jotain ”pikku” murheita olikin? Eikö? Tää on suunniteltu juttu!

Totta kai siellä jossain valvonta pelaa!

Totta kai niitä karensseja ei läiskitä sattumanvaraisesti, jos niitä avoimia oman alan työpaikkoja omalla työssäkäyntialueella – sillä laajennetulla – ei olekaan ollut haettavaksi ihan kahtatoista.

Totta kai sitä tukea ei alenneta, jos niitä töitä tai työllistymistä edistäviä toimia ei ole ollut tarjolla.

Totta kai siellä jossain – siellä uudessa paikassa – on riittävästi henkilöstöä tätä valvomaan ja hoitamaan ja työttömiä kolmen kuukauden välein haastattelemaan ja aktivoimaan.

Miten se nyt muutenkaan voisi olla?

Kyllä varma on näin!