bull

Kreikalla on ongelma. Sen työikäisestä väestöstä neljännes on työtä vailla ja loppujakin uhkaa kilometritehdas, jos ja kun vaatimus koko maan viidenkymmenen miljardin euron julkisen omaisuuden ulosmittaamisesta Wolfgang Schäublen luxemburgilaiselle pankkitilille toteutuu.

Syyllinen kreikkalaisten ahdinkoon tiedetään kuitenkin parhaiten Suomessa: Kreikan kansan laiskuus. Siinä missä jokainen suomalainen on tottunut pienestä pitäen hiihtämään 30-asteisessa pakkasessa susia karkuun ja hyökkäävää ryssää päin, ovat kreikkalaiset tyytyneet ainoastaan loikoilemaan leppoisilla lomasaarillaan odottamassa saksalaisten investointipankkien lainaeuroja, joita pankkiirit ovat itse väärentämäänsä kirjanpitoon luottaen avokätisesti jaelleet.

Ei kreikkalainen tiedä mitään kovasta elämästä. Mikäpä siellä on ollut oliivilehtojensa suojassa helleenien nauttia milloin korruptoituneen oligarkian, milloin sotilasjuntan tarjoamista hyvinvointivaltion kädenojennuksista. Kreikkalaisilla on ollut melkein terveydenhuoltopalvelutkin.

Kreikkalaista tehottomuutta kuvaa hyvin, että ne harvat, jotka yhä työssä käyvät, käyttävät työhönsä huomattavasti enemmän työtunteja kuin suomalaiset ja saksalaiset.

Iltapäivälehtien mukaan Kreikan täydellinen vastakohta ovat kovaa urakkaa paiskovat Jari ”Bull” Mentula ja Jare ”Cheek” Tiihonen. He ovat menestyjiä, jotka ovat omin kaksin käsineen rakentaneet huomattavat omaisuudet. Ilta-Sanomille Mentula tietää kertoa, että rahaa on mukana niin, ettei paskalle taivu. (Tosin housuun voi turahtaa.) Mentula onkin sopivasti paikan päällä Kreikassa, jossa hän voi näyttää vätysmäisille rantagigoloille työmiehen mallia.

Samaisille Ilta-Sanomille Bull on aiemmin antanut lausunnon, jonka mukaan hän ja Cheek todella ovat muutenkin samasta puusta veistetyt. Lahtelaisräppärin stadionkeikka Tampereen Ratinassa myytiin loppuun muutamassa minuutissa, mutta Mentula onnistui onneksi ostamaan itselleen tiketin tapahtumaan.

Bull onkin Cheek-fani, vaikkei välttämättä musiikin takia. Näin hän kertoo Iltikselle:

– Harvoin tulee enää levyjä ostettua, mutta Cheekin levyn ostin. Ihan vaan kantaakseni korteni kekoon, Bull paljastaa.

– Arvostan Cheekiä, ja nimenomaan hänen työntekoaan. Hän puhuu paljon mutta myös tekee paljon. Pyrin itsekin siihen, etten olisi pelkkä puheukko, vaan pyrin myös toteuttamaan asioita.

– Kyllä pelkkää puhetta tässä maailmassa riittää.

Mikäli Suomen kansa ja sitä edustavat kaksi iltapäivälehteä saisivat tahtonsa läpi, kreikkalaiset lopettaisivat lainojen anomisen ja ryhtyisivät tekemään oikeaa työtä esikuvinaan Bull ja Cheek.

Tällä hetkellä Kreikassa asuu noin 11 miljoonaa kansalaista. Eli jos reilut viitisen miljoonaa ryhtyisi esittämään rap-musiikkia kalliista autoista ja toiset viisi miljonaa vain paisuisivat muodottomiksi lihaspalloiksi ja ostaisivat ensiksi mainittujen autonmerkkiräppäreiden äänilevyjä, koko maan ongelmat olisivat ratkaistut.