Kalenterivuoden hiipiessä kohti loppuaan on oivallinen tilaisuus tutkia tilastoja ja laatia niistä niin sanottua datajournalismia. Kaasuputki-blogin statistiikka on monin tavoin mielenkiintoista, vaikka eihän siitä mitään irti saa. Seuraavat paljastukset perustuvat siis aikavälillä 1.1.–17.12.2012 kerättyyn tietoon.

Viidenkymmenen suosituimman hakusanan lista kertoo, että Öisinajattelija kiinnostaa kansalaisia edelleen huomattavasti enemmän kuin seksivideot. Verrattuna viimevuotiseen listaan ironiatoimittaja Virpi Salmen tähti on lievässä laskussa ja Arto Länsman ynnä Wille Rydman kokonaan kisasta pois. Vuoden 2012 kohukeskustelijan, Pantterin puremista tutun Emilia Kukkalan katoaminen viidenkymmenen haetuimman kärjestä hämmästyttää. Salaliittojournalismiin erikoistuneen Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkonen sitä vastoin surffaa trendin aallonharjalla.

Yllättäjänä voidaan pitää hakutermiä ”turpaan saatana”.

 1. kaasuputki
 2. kansan uutiset
 3. pentti stranius
 4. jami järvinen
 5. seksivideot
 6. janus putkonen
 7. kaasuputki blogi
 8. virpi salmi
 9. stranius pentti osoite
 10. milano
 11. turpaan saatana
 12. balotelli
 13. elisa rimaila
 14. erkki nysten
 15. päivi räsänen
 16. sisupuukko
 17. carl danhammer
 18. markku liikamaa
 19. kansanuutiset blogit
 20. kari uusikylä
 21. kaikkien aikojen järjettömin keskustelu
 22. päätalon matkassa
 23. kansanuutiset
 24. mikael pentikäinen
 25. länkipohja
 26. robin langenskiöld
 27. ku
 28. stranius pentti
 29. kadonnut symboli
 30. stranius pentti lieksa
 31. lapuan liike
 32. guggenheim helsinki
 33. olympiaseikkailu
 34. safkaa parempaa arkiruokaa
 35. ultra bra hakaniemi vappu
 36. inna latiseva
 37. olli immonen
 38. hanna-leena hemming
 39. wanha jokela
 40. futisforum2
 41. johan bäckman
 42. anni sinnemäki
 43. teuvo hakkarainen
 44. aarno laitinen
 45. öisinajattelija
 46. kimmo elomaa
 47. milanon tuomiokirkko
 48. helena eronen
 49. pahkasika
 50. pilakuva

Blogiin vuoden mittaan tehdystä noin kahdestasadastatuhannesta käynnistä hiukan alle puolet on Helsingistä. Lähemmäs kahtakymmentätuhatta käyntiä tuli Tampereelta, kymmenentuhatta Turusta. Espoo, Oulu, Jyväskylä, Vantaa, Lahti, Joensuu, Pori, Kuopio, Hämeenlinna… Ulkomailla Kaasuputki kiinnosti erityisesti Tukholmassa, Berliinissä, Lontoossa ja Malagalla.

Kaksi kolmesta blogivierailijasta käytti Windows-tietokonetta. Mobiililaitteiden puolella täysin ylivoimaisesti suosituimmat olivat Applen iPhone ja iPad.

Koska mikään ei sano ”Teuvo Hakkarainen” niin kuin Hel-Looksista karanneet stadilaishipsterit Siltasessa, Tulvan blogissa tullaan samaan johtopäätökseen kuin Riikka Henttosen kommenteissa: We Love Helsinki on entisten ja nykyisten Kallion lukiolaisten keskuuteen ujuttautunut Perussuomalaisten viides kolonna, jonka salakavala aie on tuhota taistelu sukupuolineutraalin kaupunkiympäristön puolesta sisältä päin.

Kaikkien aikojen järjettömin keskustelu (26.6.2012)

Luetuin artikkeli ei ole mikään jymy-yllätys. We Love Helsingin juhannustanssit keräsivät 50–60 tuhatta lukijaa. Kauas jälkeen jäivät kymppikerholaiset:

Valitettavasti minkäänlainen järkevä asenne ei läpäise kohu- ja performanssikuplaa. Kun pitäisi pystyä vastustamaan tympeää ulkomaalaispelkoa, rasismia ja yleistä ennakkoluuloihin perustuvaa syrjintää, kaikki kompastuvat sanoihin. Puhutaan natseista ja hihamerkeistä tai Turun Sanomien toimittajista, kun pitäisi puhua kaikesta muusta.

Natsiperformanssin varjossa (17.4.2012)

Kuten eräästä tamperelaispizzeriasta muistamme, uutisoinnin niukkuus ei ole mikään este Suomen johtavalle rasistifoorumille. Johtopäätökset tehdään täysin siltä pohjalta, että ”hyvä kun kuoli” ja ”varmasti oli oma vika”.

Mitäs kuoli, oma vika (31.1.2012)