Entinen eduskunnan puhemies, pääministeri, valtiotieteen kandidaatti, vääpeli Paavo Lipponen syntyi Pellon kunnassa 23. huhtikuuta Herran vuonna 1941. Tämä tarkoittaa, että koittavana keväänä Suomen kansa pääsee edustajiensa välityksellä juhlistamaan maan kautta aikain suurimman sosiaalidemokraatin 70-vuotispäiviä.

Emerituspuhemies Lipponen on niittänyt mainetta etevänä ja yllättävänä sanankäyttäjänä tavalla, josta hänen ikä- ja aatetoverinsa Aarno Laitinen voi olla vain kateellinen. Tunteikkaista oraatioistaan kuuluisa Lipponen on toitottanut toimittajien iloksi etenkin yhtä sanaa, joka oli ennen hänen lausumiaan verraten harvinainen olio poliittisessa retoriikassa.

  • HS 10.4.2009:

  • HS 27.9.2010:

Siispä kaunaisin mielin ja edessä väistämättä olevan juhlapäivän innoittamana haluaa Kaasuputki-blogi esittää vapaaseen käyttöön ajatuksen

KANSALAISKERÄYKSESTÄ

jolla kootaan 300 euroa Paavo Lipposen 70-vuotissyntymäpäivämatkaan yhdeksi viikonlopuksi Liettuan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Kaunasiin.

Keräysluvan hankkimisen ja keräystilin avaamisen voinee jättää Mikael Jungnerin huoleksi. Pallo on nyt SDP:n puoluetoimistolla.