linna

Kuvan rakennukseen on kerääntynyt 1 800 jengiläistä. Kuva: Wikipedia/htm


KAASUPUTKI Helsinki – Kontula


Vajaan kahdentuhannen anarkistin mielenosoitus oli vähällä muuttua mellakaksi eteläisessä Helsingissä. Etukäteen varta vasten koolle kutsutut mielenosoittajat kokoontuivat kruununhakalaiseen edustusasuntoon. Rakennus välittömästi saarrettiin ja eristettiin viranomaisvoimin. Presidentinlinna-nimisessä kiinteistössä mielenosoittajat silminnäkijähavaintojen mukaan nauttivat alkoholia ja tanssivat.

Linnan juhlat 2014 -tapahtuman järjestäjien mukaan mielenosoituksella ei tavoitella mitään erikseen rajattua päämäärää. Mutta tuskin kukaan masinoisi näin suurta aktiota ilman viestiä kansakunnan poliittiselle eliitille.

Mellakkaa ilmeisesti johtaa presidentiksi nimetty vanhempi mieshenkilö sekä tätä huomattavasti nuorempi naisseuralainen. Asiantuntijoiden mukaan liikkeessä onkin piirteitä henkilönpalvonnasta. Kokoontumispaikalla on joidenkin kertomusten mukaan suoritettu outo tervehdysseremonia. Jengin aikeista ei ole tarkkaa tietoa, mutta useat alueen yritykset ovat lisänneet vartiointia täksi yöksi.

Viimeisten tietojen mukaan mielenosoittajien poiskuljetukset ovat nyt alkaneet. Poliisi tarkkailee tilannetta.