Tänään on Fourth of July eli Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä. Päivää juhlitaan grillaamalla ja ilotulituksilla. Amerikan lippuja näkyy siellä täällä ja perhekuvia sini-valko-punaisissa vaatteissa postataan sosiaaliseen mediaan. Päivä on kaunis ja mekin aiomme grillata. Teen klassisen amerikkalaisen perunasalaatin (resepti), grillaamme kanan luomumaatilalta, kesäkurpitsaa naapurin kasvimaalta ja sieniä.

Aamupäivän vietimme kuitenkin tehden lounaita kodittomille. Teimme kodittomille ruokaa jakavan järjestön ohjeiden mukaan tyypillisen amerikkalaisen kylmän lounaan paperipussiin:

-kerrosleipä (ohjeena oli, että joko maapähkinävoi- ja hilloleipä tai juusto-leikkeleleipä)
-perunalastuja pieni pussi
-hedelmä (ei banaania, liiskaantuu)
-juoma (ohjeena oli, että ei limua)
-jälkiruoka tai myslipatukka
-lautasliina ja aterimet, jos tarvitaan

Lisäsin myös vähän vihanneksia ja leivän väliin salaattia. Mietin kaupassa, ostaako hedelmät ja vihannekset luomuna. Ostin ne lopulta luomuna, ostaisinhan ne itsellenikin mieluummin luomuna. Ja luomun tukemisessa on muitakin hyviä puolia kuin syöjän terveys. Luontoon päätyy sillä tavoin vähän vähemmän myrkkyjä. Paperikassiin merkittiin pakkauspäivä ja veimme ne kodittomien järjestöön, jossa oli jo itsenäisyyspäivän aterioiden jako täydessä vauhdissa.

IMG_4770 IMG_4774