Helsingin metroasemien uloskäynnit nimetään ulkomaiseen tyyliin kirjaimilla eikä enää kadunnimillä. Hienoa! Viimeinkin tästä tulee eurooppalainen suurkaupunki!

Esimerkiksi Pariisin metroasemilla ulkomaisen on helppo suunnistaa haluamaansa osoitteeseen vaikka puhelimen kartta ja kompassi eivät toimi maan alla.

Tullaan ulos metrosta ja maksualueelta aseman aulaan. Siellä on vaikkapa kuusi eri suuntiin menevää uloskäyntiä sekä entisestä siirtomaasta tulevan maahanmuuttajan pitämä hedelmäkauppa ja viiksekkään ummikkosedän pitämä leipomo. Mutta mikä exiteistä vie oikean Ruen luokse?

Helppoa! Turisti valitsee yhden uloskäynnin summamutikassa ja nousee portaat ylös ihaillen ranskalaisten tyylikästä pukeutumista. Hän saapuu aukiolle, jossa on pieni puisto, hedelmäkauppa, leipomo ja kansallissankaria esittävä patsas. Missään ei näy aukion nimeä.

Matkalaisen kännykkä ei löydä kunnon verkkoa, joten hän ylittää vilkkaasti liikennöidyn kadun päästäkseen katsomaan kylttiä, jossa lukee kadun nimi. Se on väärä. Itse asiassa tämä Rue ei löydy lainkaan ulkomaalaisen hotellistaan saamasta huonosta kartasta.

Turisti ylittää tien uudelleen ja laskeutuu portaat takaisin metroasemalle. Pieni nälkä on jo yllättänyt, joten hän ostaa omenan ja baguetten. Sitten hän valitsee summamutikassa jonkin toisen uloskäynnin ja toistaa tätä, kunnes on viimeinkin sen leipomon, patsaan ja hedelmäkaupan luona, johon on menossa. Voilà!

Näin helppoa ja eurooppalaisen tyylikästä voi nyt olla elämä myös Helsingissä!