SAK järjestää poliittisen mielenilmaisun 2.2.2018. Mielenilmauksella SAK haluaa vauhdittaa työttömiin kohdistuvan nk. aktiivimallin perumista esittävän kansalaisaloitteen nimien keräystä. Työväenliike voi halutessaan muuttaa tuon mielenilmauksen yleislakoksi.

SAK ja ay-liike voisi halutessaan kaataa koko työttömiä kyykyttävän hallituksen ja purkaa kiky-sopimuksen. KIKYllä juntattiin kiinni Sipilän hallitukselle työrauha. Nyt toimet kohdistuvat työttömiin vaikka KIKY sopimusta solmimassa olleet erityisesti korostivat, että sopimuksella sovittiin, ettei työttömille tule heikennyksiä tällä hallituskaudella. Ay-liikkeen jäsenistön on yhdessä muiden kansalaisten kanssa muutettava mielenilmaus yleiseksi lakkoiluksi, jolla horjuttaa ja kaataa hallitus.

Ajankohta tavoitteelliselle kansalaisten asemaa parantavalle yleislakolle ei voisi olla parempi. 2. helmikuuta on päivä, jolloin oletettavasti työehtosopimuksetta on satojatuhansia palkansaajia. Tällä hetkellä neuvotellaan suurimman osan palkansaajien työehdoista ja näiden työehtosopimukset ovat päättymässä 31.1.2018. Sopimuksettomassa tilassa meidän on helppo muuttaa poliittinen mielenilmaus ilman minkäänlaisia erillisvaroituksia kansalaisten elämää tavoitteellisesti parantavaksi yleislakoksi.

Tuolloin voisimme olla solidaarisesti yhteisessä rintamassa palvelualojen matalapalkkaiset pätkätyöläiset, teollisuuden työläiset, työttömät, opiskelijat ja kaikki vaatimassa parannuksia elämänlaatuun, hallituksen kaatamisen puolesta ja ihmisarvoisen politiikan edistämiseksi.