Helsingin ja Uudenmaan alueella on koronatesteihin pääsyssä ja tulosten saamisessa syntynyt kaaos, tukos, viivästys.

———————————————————————————————-

Testiaikaa on saanut jonottaa ja odottaa toista päivää, testiajan on voinut saada vaikka kolmen päivän päähän. Sitten ne tulokset. Testituloksia on voinut joutua odottaamaan neljäkin päivää. Testeistä on myös lähetetty laskuja testatuille.

———————————————————————————————–

Se, että ihmiset joutuvat odottamaan pitkään tuloksia, voi heikentää merkittävästi intoa hakeutua testeihin matalalla kynnyksellä. Jos oireita on ja pysytään se muutama oireinen päivä kotona, on se ongelma.

 

Vähän oirehtivatkin voivat olla koronaa sairastavia ja oireettomatkin voivat tartuttaa. Siis, kun vähän oirehtiva saa positiivisen testituloksen voidaan selvittää oliko hän mahdollisesti jo oireettomana ehtinyt tartuttaa.

 

Siis testissä käymällä saadaan tartuntaketjut pysäytettyä ja tätä epidemiaa hallintaan.

 

 

Photo by Robin Benzrihem on Unsplash

 

Siksi on tärkeää, että myös testissä käyminen on äärimmäisen helppoa. Mikäli testissä käyminen on näin vaikeaa kuin nyt niin helposti voi käydä niin, ettei siihen rumbaan lähdetä, vaan hoidetaan itse itsensä kuntoon kotona eristyksissä, ellei jotain pahempaa ilmene omassa terveydentilassa.

Jokaiseen kaupunginosaan Helsingissä pitäisi perustaa näytteenottopiste ja niihin päästä ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta.

Testiin pitää päästä nopeammin ja tulosten pitää tulla kohtuullisessa ajassa. Se on meidän kaikkien parhaaksi.

 

Rakkaudella Mira-Veera

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo by Julius Jansson on Unsplash