Hei,
 
En syntynyt rikkaaseen perheeseen ja ajattelen, että meillä kaikilla pitäisi olla yhtäläiset mahdollisuudet taustoistamme ja varallisuudestamme riippumatta toteuttaa itseämme ja voida hyvin.
 
On väärin, että toiset joutuvat selviytymään niin vähällä ja toisia kuormitetaan aivan liikaa. Mielestäni turhista valtahierarkioista ja ihmisten riistämisestä pitää päästä eroon.
 
Tarvitsemme mielestäni isoja poliittisia rakenteellisia uudistuksia. Olemme pitkään eläneet maassa, jossa ihmisiä eriytetään hyvinvoiviin ja heihin, jotka eivät muka hyvää elämää ansaitse. Alueellisesti se näkyy ympäristön kunnossapidon laiminlyöntinä, työelämässä varsinkin matalapalkka-alat on jätetty kantamaan raskasta taakkaa ja olemaan koekappale oikeiston tavoitteessa murtaa työehtojen yleissitovuus ja lakkovoima.
 
Duunarit saivat Sipilän hallituskaudella kohdata uskomattomat työehtojen heikennykset, jotka veivät Suomen työmarkkinoita tehottomampaan suuntaan. Panostukset jäivät tekemättä koulutukseen ja vähimmäistoimeentulon saamista vaikeutettiin luomalla uusi kiristystoimenpide “aktiivimalli” työttömyysturvan ehtoihin. Pienituloiset joutuivat todella vaikeaan tilanteeseen.
 
Toivon, että meilläkin, kolmekymppisillä kahden laman lapsilla, jotka emme ole nähneet juurikaan positiivisia uudistuksia, on mahdollisuus nähdä hyvä työelämä, ympäristöä kunnioittava ja ihmisiä arvostava Suomi tulevaisuudessa.

Noin 10-vuotta ammattiyhdistysliikkeessä ja Vasemmistoliitossa toimineena olen uskonut aina, että meidän hetkemme ottaa vastuuta koittaa. Olen nähnyt, että Ihmiset haluavat oikeudenmukaisuutta ja rohkeutta politiikkaan. He arvostavat avoimuutta ja modernimpaa otetta päätöksenteossa. Haluan olla rakentamassa ihmisille oikeudenmukaisempaa Suomea ja siksi olen ehdolla Vasemmistoliiton puoluekokousedustajaksi.
 
Mikäli vaalissa minulla on sellainen kannatus, että olisi syytä hakeutua puolueen johtotehtäviin (puheenjohtajistoon, hallitukseen jne.) niin olen käytettävissä. Jäsenet päättää.
Toimin tällä hetkellä PAMin valtuuston 2.varapuheenjohtajana, Vasemmistoliiton puoluevaltuutettuna, Jakomäen Vasemmistoliiton puheenjohtajana ja Helsingin kaupungin Sote-jaoston jäsenenä.

Rakkaudella Mira-Veera Auer

Kirjoittaja on ennen kaikkea mutsi, lähiölikka ja työläisaktiivi.