Haluaisin kertoa ensin iloisia uutisia. Sain lapsen syyskuun lopussa. Hän on ihan hulvattoman hauska ja ihastuttava!

Kuitenkin eräs asia varjosti mielialaani koko raskauteni ajan. Muutimme vuosi sitten marraskuussa Helsingin kaupungin vuokra-asuntoon muutama kuukausi ennen raskauteni alkua. Aloimme saada heti muutettuamme melko vakavia oireita kuten hengenahdistusta, veristä yskimistä ja  ihon turvotusta.

Sisäilmaongelmista laajasti valittavat asukkaat kaupungin asunnoissa saavat todistella mielenterveyttään ja joutuvat silti jäämään terveydelle vaaralliseen asuntoon. Hekan edustajien arviot syystä meidän tilanteeseemme sisäilmaongelmaisessa asunnossa vaihtelivat marraskuisen siitepölyn ja ikean kasvien välillä.

Tämä tilanne sisäilmaongelmien kanssa kaupungin asunnoissa on mielestäni selkeä ajankuva siitä miten meitä jaetaan eri luokkiin. On hyvinvoivat ja turvassa elävät ja sitten on ihmiset, jotka joutuvat pelkäämään terveytensä ja toimeentulonsa puolesta. Osalla on mahdollisuus saada terveydenhoitoa, osalle se maksaa liikaa. Osa voi muuttaa terveydelle vaarallisesta asunnosta pois, osan pitää jäädä, jotta talous ei romahda.

Köyhillä ei ole oikeutta vapauteen eikä terveyteen. Vasemmistoliiton pitää olla se puolue, joka seisoo heikompaan taloudelliseen asemaan sysätyn rinnalla. Näitä teemoja aion pitää eduskuntavaalikampanjassani esille.

Taloudellinen tasa-arvo ja turvallinen asuminen kuuluvat kaikille!

Rakkaudella helsinkiläinen eduskuntaaliehdokas Mira-Veera Auer

Tämä puheenvuoro on pidetty Vasemmistoliiton Puoluevaltuuston kokouksessa 17.11.2018