Rakkaudesta leipään

Tukholmassa on lukuisia mainioita leipomoita, joissa tehdään leipää suurella sydämellä. Lomareissulla osuimme David ja Lotta Zetterströmin perustamaan Fabrique-leipomoon. Hyllyissä ei ollut sen seitsemän sortin leipiä ja pullia, vaan hallittu valikoi...

Ruusuinen suklaakakku

Ruusut tekevät tästä kakusta pöydän kaunistuksen, toki sen voi koristella esimerkiksi  kirsikoilla tai  sesongin marjoilla. Aprikoosihillon sijaan täytteeksi voi käyttää kirsikkahilloa tai kevyesti sokeroituja, murskattuja vadelmia. Mantelijauhe t...

Silakka japanilaisessa sopassa

Silakan syömisen lisääminen on yksi ilmastoteko, mitä olemme omassa keittiössämme tehneet. Valtaosa silakkasaaliista päätyy rehuksi, vaikka se on erinomainen ja monipuolinen raaka-aine. Mieluiten ostaisin silakan kokonaisena, mutta marketeissa sit...

Värikäs lohisalaatti

Värikäs salaatti on erinomainen lounas tai iltapala, jota voi täydentää nälkäasteen mukaan leivällä tai patongilla. Salaatissa edellisen päivän tähteet saavat uuden elämän, salaattiin voi yhdistää ennakkoluulottomasti lähes mitä vain mieluisia raaka-...

Saako ruoalla leikkiä?

Kyllä saa, kunhan syö lelut lopuksi! Idean näihin duplo-palikoiden näköisiin leivoksiin olen lainannut ruotsalaisesta leivontalehdestä, mutta  muokkasin reseptin vegaaniseksi, niin se sopii mahdollisimman monelle vappuherkuksi. Suklaiset duplo-lei...

Tempehiä ja nuudeleita

Naapuriin avatun huikean hyvän  aasialaisen marketin myötä olen kokeillut uusia raaka-aineita kuin tutkimusmatkailija. Paksoi on ollut aikaisemmin loppukesän herkkuja, mikä kirpat ovat jättäneet sen kasvimaalla rauhaan. Nyt sitä saa kohtuullisella hi...

Punavihreät pikkupalat

Viikonlopun kunniaksi voi vaikka vähän hienostella: iltapalaksi näpertelin punavihreitä pikkupaloja. Arkiset ainekset pukeutuvat hilpeään juhla-asuun, voi kuvitella olevansa paremmillakin kokkareilla näitä napsiessa. Pikkupalojen alla on kylmää ka...