Makeeta pääsiäistä: Lime pie

Sokerileipuritaituri Markus Hurskaisen Makeeta (kuvat Johanna Siltanen, Teos 2020) on yksi kauneimpia ja luovimpia sokerileivoinnan oppaita, mitä olen aikoihin lukenut. Ohjeissa on klassikkoja uudella ootteellla ja Hurskaisen omia luovan työn tuloksi...

Punainen sienikeitto

Lämmin keitto tuoreen leivän kanssa  on pimenevän talvi-illan parasta lohturuokaa. Viime kesän loistavasta tattisadosta riittää purkeissa kuivattuina raaka-ainetta lukuisiin keittoihin, piiraisiin ja kastikkeisiin. Tänään teki mieli Välimeren keittiö...

Muunlainen makkarasoosi

Harvoin mainitsen blogissa mitään tuotenimiä, mutta nyt sen teen. Pouttu on kehitellyt lihattomia vaihtoehtoja makkaroille ja onnistunut erinomaisesti. Lihasta valmistettua makkaraa olen syönyt viimeisen kerran kesällä 1986, mutta uskoisin makumuisto...

Tylypahkan kurpitsapiiras

Lapsenlapsillani on hinku saada maistaa suurta oranssia kurpitsaa, joita he ovat nähneet kauppojen vihannestiskeillä. Ajattelin aloittaa makealla kurpitsaelämyksellä, jolla on temaattinen yhteys heidän suosikkikirojensa eli Tylypahkan maailmaan. Piir...

Mitä tänään syödään?

Jokapäiväinen kysymys, johon ei ole liikaa helppoja vastauksia. Arkisin ruoan pitäisi valmistua nopeasti ja vaivattomasti, olla edullista, herkullista ja terveellistä. Ja vielä ympäristöystävällistä.  Kaikkeen tähän tarjoaa vastauksia Chocochilin uut...