Sievä paperivuoka antaa näille helpoille leivoksille juhlavan ilmeen. Jauhoina voi käyttää joko gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja, kuvan leivokset on tehty Maizenasta. Leivokset kypsyvät varttitunnissa, raastettu valkosuklaa sulaa sopivasti kuumien leivosten päälle. Mansikoiden sijaan leivokset voi koristella muilla marjoilla, hedelmillä tai vaikka vaahtokarkeilla.

Mansikkaleivokset, 12 kpl

2 munaa

1 ¾ dl hienoa sokeria

2 dl Maizenaa, gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 vaniljatangon siemenet tai 1 rkl vaniljasokeria

1 dl mango- tai appelsiinimehua

75 g sulatettua voita jäähtyneenä

Koristeluun:

50 g karkeaksi raastettua valkosuklaata

6 suurta tai 12 pienempää mansikkaa

Paistamiseen: 12 tukevaa leivosvuokaa, metallisella muffinipellillä hennommatkin vuoat pysyvät ryhdikkäinä

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen, asettele leivosvuoat valmiiksi pellille.

Sekoita Maizena, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilja. Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, mehu ja sulatettu voi munavaahtoon mahdollisimman vähän sekoittaen. Lusikoi takina vuokiin. Paista leivoksia uunin alimmalla ritilätasolla 15 minuutin ajan.

Ripottele raastettu suklaa kuumien leivosten päälle. Paina mansikat sulaan suklaaseen ennen sen jäähtymistä.

mansikkaleivokset mascarponevaahdolla

Suklaan sijaan voit kuorruttaa leivokset mascarponevaahdolla:

2 dl kuohukermaa ja purkillinen mascarponea vaahdotetaan, maustetaan yhden limen raastetulla kuorella ja mehulla, makeutetaan puolella desilitralla sokeria. Lusikoi tai pursota vaahto jäähtyneiden leivosten päälle.