Aidot amerikkalaiset pannukakut San Franciscossa.

Työmatkalla tuli pyörähdettyä San Franciscossa, ensimmäisenä aamuna oli pakko maistaa aitoja pannukakkuja. Kotiin palattua on makumuistoja  mukava jakaa perheen kanssa. Kotoisiin lettuihin verrattuna amerikkalaiset pannukakut ovat suurempia, kuohkeampia ja vähärasvaisempia. Oikean pinnan saamiseksi ne paistetaan pannulle ilman lisättyä rasvaa, pinnoitetulla pannulla.

Amerikkalainen blueberry on pensasmustikka, joka säilyy napakkana letun mukana paistettunakin. Meidän metsämustikkamme (bilberry)todennäköisesti vettyisivät liikaa, ne on turvallisempaa lisätä valmiiden lettujen päälle vaahterasiirapin ja kermavaahdon kera.

Kotoinen versio muhkeiden mansikoiden kanssa.

Pannukakkujen kohotusaineina käytetään sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Sooda vaatii toimiakseen jotain hapanta, älä siis vaihda piimää maitoon. Tästä annoksesta riittää neljälle nälkäiselle aamupala-annokset, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.

5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sokeria

2 tl ruokasoodaa

3 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3 munaa

5 dl kirnupiimää

50 g sulatettua voita

2 dl pensasmustikoita

Sekoita kuivat aineet kulhossa, sekoita mukaan piimä, munat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi, lisää lopuksi mustikat. Paista keskilämmöllä pinnoitetulla pannulla noin 12 cm halkaisijaltaan olevia pannukakkuja. Taikina kohoaa pannulla, kokeilemalla saat sopivan kokoisia ohukaisia.

Tarjoa vaahterasiirapin ja kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen kera. Marjat voi jättää huoletta pois taikinasta ja syödä pannukakut minkä tahansa hyvältä maistuvan lisäkkeen kanssa. Paikan päällä lisäkkeenä tarjottiin myös sievä pallo kuohkeaa, vaaleaa voita. Pääasia on, että tarjolla on vaahterasiirappia!

Pannukakku paistumassa!