Kaneli istuu omenapiirakkaan kuin nenä päähän, mutta välillä täytyy kokeilla jotain muuta. Teinpä siksi ranskalaistyylisen, runsastäytteisen piiraan, jossa omena saa kaverikseen passion-hedelmän. Ne ovat kilohinnaltaan tyyriitä, mutta kun valitsee kuivimmat ja keveimmät ryppynaamat, niin pääsee halvalla.

Täyte:

4 kotimaista omenaa

2 passionhedelmää

200g tuorejuustoa tai kermarahkaa

3 dl kevytkermaa

1 rkl maissitärkkelystä

4 munaa

1 dl sokeria

1 vaniljatanko tai 1 rkl vaniljasokeria

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kookosjauhoa

2 rkl tomusokeria

1 tl leivinjauhetta

100 g voita

3/4 dl kylmää vettä

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, nypi voi joukkoon, sekoita lopuksi kylmä vesi nopeasti leikkaavilla liikkeillä joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Poista omenista siemenet omenaporalla tai veitsellä. Leikkaa omenat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, silloin piirakkaa on helpompi leikata. Kotimaisten omenien parhaat aromit ovat kuorissa, siksi käytän omenat piirakoihin yleensä kuorineen. Sekoita tuorejuusto tai rahka kerman kanssa sileäksi, lisää munat, maissitärkkelys  ja sokeri. Halkaise passion hedelmät ja rapsuta hedelmäliha siemenineen juustomassaan. Mausta halkaistun vaniljatangon siemenillä tai vaniljasokerilla.

Pingota leivinpaperi 26 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle, reunojen väliin. Kauli taikina pyöreäksi levyksi, sen pitää ulottua vuoan reunoille asti.Pistele pohjaan reikiä haarukalla, kaada rahkaseos pohjan päälle. Asettele omenaviipaleen tiheästi pystyyn niin, että kuori jää ylimmäksi. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 40  minuuttia. Ranskalaisessa paistossa omenaviipaleiden  pinta saa ottaa tummaa väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen kun ryhdyt leikkaamaan sitä!