Orastavaan kevätväsymykseen auttaa aurinkoinen porkkanahummus! Kaiva sen seuraksi pöytään astiakaapin plingplig-osastoa ja valaise pyhäpäivän aamusi.

Hummus sopii niin leivän päälle kuin salaattien lisukkeeksi ja dipattavaksi. Hummuksen perusraaka-aineet ovat kikhernwet ja hummus. Se on perusruokaa arabiankielisissä maissa ja  eteläisen Välimeren alueella. Erinomaisesti se sopii kotoisen ruisleivänkin kanssa.

Porkkana ja kurkuma antavat  hummukselle aurinkoisen värin ja oman arominsa. Porkkanan sijan hummukseen voi käyttää punajuurta tai palsternakkaa. Sitä voi maustaa myös tuoreilla yrteillä. Ravintohiivahiutaleet tuovat tahnaan sekä makua että B-vitamiineja, vaikka eivät kuulu perinteiseen hummukseen. Kätevä emäntä  kypsentää kikherneitä  isomman satsin kerralla ja pakastaa ne annospakkauksiin. Yhtä hyvin voi käyttää säilöttyjä kikherneitä.

Aurinkoinen porkkanahummus

2 keskikokoista porkkanaa

2 dl keitettyjä kikherneitä

1/2 dl vettä

2 rkl vaaleaa tahinia

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

(2 rkl ravintohiivahiutaleita)

1 tl suolaa

1 tl jauhettua kurkumaa

ripaus jeeraa

Kuori porkkanat, paloittele ne ja kypsennä kannellisessa astiassa mikroaaltouunissa 3 minuutin ajan.

Pane kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi. Kaavi valmis hummus blenderistä tarjoiluastiaan. Valmista hummusta voinpakastaa sipivan kokoisissa erissä. Se säilyy jääkaapissa muutaman päivä. Tarjoiltaessa hummuksen päälle voi valuttaa hieman öljyä ja ripotella kanelia tai jeeraa.