Kiehusta valmistettu puuro maistuu aivan tavalliselta riisipuurolta!

Riisipuuron keittäminen on haasteellista, koska maitoon keitetty puuro palaa helposti pohjaan. Valion tuotekehittelijät ovat ratkaisseet tämän ongelman uudella Kiehu-maitojuomalla. Herkästi pohjaan palava heraproteiini on korvattu paremmin lämpöä kestävällä kaseiini-proteiinilla. Maailman elintarvikemarkkinoilla ennakkoluuloton tuotekehittely on välttämätöntä. Mielenkiintoista nähdä, saako tämä tuote markkinoita.

Pakkohan tätä oli kokeilla! Hyvällä paksupohjaisella kattilalla, miedolla lämmöllä ei puuron keittäminen tavallisestakaan maidosta ole mikään suuri ongelma, mutta Kiehulla lopputuloksena oli hyvänmakuinen puuro ja täysin pohjaan palamaton kattila.

IMG_2760[1]

Kiehun litrahinta tavalliseen ja luomumaitoonkin verrattuna korkeampi, mutta pohjaanpalamisen estäminen voi säästää koko puuron joutumiselta biojätteisiin. Kaupan annospakkauksissa myytävään riisipuuroon verrattuna Kiehun hinta on edullinen.

Jäähtyneestä puurosta saa valmistettua perinteisen riisijälkiruoan: lisää puuroon vaahdotettua kermaa ja appelsiinipaloja tai ananasmurskaa, sokeria ja vaniljaa. Makumatka 70-luvun joulun jälkiruokapöytään! Kylmä riisipuuro kylmän mehukeiton kanssa on henkilökohtaisia arkiherkkujani.

Pohjaanpalamaton riisipuuro

1 litra Kiehu-maitoa

1,5 dl puuroriisiä

1 tl suolaa

Sekoita riisi maidon joukkoon riittävän isoon kattilaan, Kiehu maito kuohuu kiehuessaan tavallisen maidon tapaan. Kun maito kiehuu, pienennä lämpöä niin, että puuro kuplii hiljakseen. Sekoita puuroa silloin tällöin, jotta riisijyvien pinnalta irtoaa tärkkelystä ja puurosta tulee rakenteeltaan täyteläinen. Mausta valmis puuro suolalla.