Graavilohi on ihanaa – vastatehtynä, tuoreena ja raikkaana. Jos sitä on jäljellä vielä tapanin jälkeen, pääsee se jo paremmin oikeuksiinsa murekepihveinä tai piirakan täytteenä. Ruodoton lohi on helppohienontaa sauvasekoittajalla, mureketaikinaan saa häivytettyä myös joulupöydän viimeiset keitetyt perunat. Jos mädin kanssa tarjottavaksi silputtua sipulia ja smetanaa on jäljellä, voi nekin käyttää tähän hyödyksi.

Lohimurekepihvit

200-300 g graavilohta

2 luomumunaa

3 keitettyä perunaa

1 dl maitoa (tai smetanaa)

2 rkl vehnäjauhoa

1 silputtu sipuli

1 valkosipulinkynsi

mustapippuria myllystä

Hienonna sipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittajalla. Lisää sipulisilppu ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

Paista rypsiöljyllä tai voilla ohukaispannulla pyöreiksi pihveiksi muutama minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa laatikoiden ja salaatin kera tai valmista pihveistä hampurilaisia.