sitruunasorbetti

 

Mikään ei viilennä helteellä niin ihanasti kuin hedelmäinen sorbetti! Pierre Hermén sitruunasorbetin ohje on niin helppo, että yksinkertaisemmaksi ei kotijäätelön teko enää tule. Jos omistat jäätelökoneen, syntyy sorbetti sillä helposti. Käsin sekoittamalla tulos ei ole yhtä sileä, mutta ihan syötävä: pistä sorbettiseos metallisessa kulhossa pakastimeen ja vatkaa sitä puolen tunnin välein jäätymisen aikana sähkövatkaimella tai käsin. Mitä nopeammin jäätelö tai sorbetti jäätyy, sitä sileämpää siitä tulee rakenteeltaan.

Sitruunasorbetti

250 g sokeria

250 g vettä

250 g täysmaitoa

250 g sitruunamehua

Kiehauta sokerista ja vedestä siirappi, anna sen jäähtyä. Sekoita kylmät maito ja siirappi keskenään, lopuksi sekoita mukaan sitruunamehu. Aja jäätelökoneessa sorbetiksi, kaada rasiaan ja jäädytä vielä pari tuntia pakastimessa. Koska kaikkia valmistusaineita on painoltaan yhtä paljon, on annoskokoa helppo pienentää tai suurentaa.

 

Koska sitruunasorbetti oli niin ihanaa, tein sorbetista toisenkin version, vain aikuisille!

Appelsiini-passionsorbetti

250 g sokeria

250 g vettä

250 g täysmaitoa

200 g appelsiinimehua

50 g Passio-likööriä

Keitä vesi ja sokeri siirapiksi, anna jäähtyä. Sekoita maito ja siirappi keskenään, lisää appelsiinimehu ja likööri. Aja sorbetiksi jäätelökoneessa.