Itse tehdyt konvehdit nostavat suklaan ihan uudelle tasolle. Jos haluat kauniin kiiltäviä konvehteja, opettele suklaan lämpökäsittely eli temperointi – siitä enemmän jossain toisessa joulukalenterin luukussa. Nämä namut onnistuvat ilman sen suurempia kiemuroita.
Valkoiset pähkinäsuklaat
185 g valkosuklaata paloiteltuna
3 rkl kookosöljyä
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
1/2 vaniljatangon siemenet tai 2 tl vaniljasokeria
Sulata kookosöljy varovasti kattilassa, älä kuumenna sen enempää. Ota kattila liedeltä ja lisää valkosuklaa, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää pähkinät ja vanilja. Lusikoi konvehtimuotteihin tai kaada neliskulmaiseen astiaan, noin 10 x 10 cm. Anna jähmettyä kylmässä, leikkaa neliö palasiksi tai irrota suklaa muoteista. Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.