lohimoussekakku

 

Lohimoussella täytetty suolainen kakku on herkullinen tarjottava joulun alla. Sen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin, parhaimmillaan se on levättyään jääkaapissa yön yli.

Pohja:

200 g Tuc-suolakeksejä

50 g sulatettua voita

Murskaa keksi monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella ajelemalla. Lisää muruihin sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 dl kevytkermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g kylmäsavulohta
5 liivatelehteä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1/2 nippu tilliä

1 tl paprikajauhetta

1 valkosipulinkynsi

1 tl mustapippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan. Vaahdota kuohukerma. Kuumenna 0,5 dl kevytkermasta ja liota liivatteet siihen. Lisää seokseen hyvin sekoittaen loppu kevytkerma. Jauha kylmäsavulohi, valkosipulinkynsi ja tuorejuusto kevytkermaseoksen kanssa yleiskoneessa. Lisää sitruunan kuori ja mehu, mausta mustapippurilla ja paprikajauheella. Lopuksi sekoita lastalla joukkoon kermavaahto ja silputtu tilli, säästä muutamia tillin oksia koristeluun. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan.