Punasipuli-karpalohilloke
Tämä punainen kirpakka hilloke sopii jouluruokien tai juustojen lisäkkeeksi, yhtä hyvin vaikkapa hampurilaisen väliin. Annoksen voi helposti tuplata ja antaa osan hillokkeesta ruokalahjaksi, käytä silloin haihtumisen turvaamiseksi riittävän laajapohjaista kattilaa. Hilloke säilyy jääkaapissa vähintään pari viikkoa.
400 g viipaloituja punasipuleita
1 dl kuivattuja karpaloita
160 g sokeria
3 dl punaviiniä
1 tl suolaa
1 tähtianis
1/2 tl mustapippuria
kanelitanko
Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä ilman kantta noin 20 minuutin ajan varsin kovalla lämmöllä. Punaviini haihtuu keittämisen aikana noin kolmasosaan alkuperäisestä. Lopuksi poimi pois kanelitanko ja tähtianis, purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin.