Kurkuma tekee murekkeesta kauniin keltaisen.

Kalamureke muuntautuu moneksi. Se maistuu erinomaiselta lämpimänä heti uunista otettuna keitettyjen perunoiden ja sitruunaisen kastikkeen kanssa. Kylmänä se sopii voileipäpöytään viipaloituna tai kuutioituna cocktaipaloiksi. Mureke kypsennetään hellävaraisesti vesihauteessa niin, että se säilyy mehukkaana ja tasalaatuisena. Samasta taikinasta voi paistaa pannulla voissa pihvejä, muutama minuutti kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Kalan paistamisesta pannulla seuraa valitettavasti aina käryä, uunikypsennyksessä ei tätä haittaa ole. Isollekin joukolle mureke valmistuu samassa ajassa kaksikertaisesta annoksesta, syvälle uunipellille mahtuu vesihauteeseen hyvin pari rengasvuokaa.

600 g nahatonta haukifilettä tai muuta vaaleaa kalaa

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 dl kermaa

2 munaa

1 rkl perunajauhoa

2 tl suolaa

1/2 tl valkopippuria

1 tl kurkumaa

2 rkl voita vuoan voiteluun

Kalamureketaikinan ainesosien täytyy olla jääkaappikylmiä, jotta takinasta tulee tasalaatuista. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jauha kalafileet, sipuli ja valkosipulinkynnet  lihamyllyllä tai yleiskoneen leikkuriterällä hienoksi. Lisää kaikki muut aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada murekemassa voideltuun rengasvuokaan – mureke kypsyy nopeasti ja viipalaista tulee sieviä.

Valmista vesihaude: aseta uunin alimmalla tasolla olevalle ritilälle murekevuokaa isompi uuninkestävä astia. Aseta murekevuoka tähän astiaan, kaada kiehuvaa vettä ulompaan astiaan niin, että sitä ulottuu 2/3 murekevuoan korkeudesta. Kypsennä 40 minuuttia, päästä välillä vesihöyryä ulos uunista. Anna murekkeen asettua 10-15 minuuttia, ennen kun kumoat sen lautaselle: lautanen vuoan päälle, käännä koko homma ylösalaisin ja kas, mureke on kauniisti lautasella.