Lämmin alkukesä on hellinyt meitä, loman alkuun pyörätin perinteisen mansikkakakun. Poikkeuksellisesti sain koristemarjat jo omasta mansikkamaasta, Paltamossa mansikat kypsyvät yleensä vasta heinäkuun puolivälin jälkeen.

Meillä on mökkivieraina kaksi kasvavaa poikaa, siksi piilotin kakun täytteeseen proteiinivanukasta ja kakkutaikinaan mantelia. Herkutkin voivat olla täyttä ravintoa!

Kakkupohja:

4 luomumunaa

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

3/4 dl mantelijauhetta

2 rkl vehnäjauhoja

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot sekaisin ja ota siivilä Valmiimsi esiin. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Laita toinen leivinpaperi yöpöydälle ja ripottele sille sokeria.

Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina nuolijalastalla mahdollisimman vähin liikkein. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille, tasoita pinta. Kypsennä uunin keskiosassa noin 20 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä viisi minuuttia. Ota leivinpaperin kulmista kiinni ja kumoa  pohjalevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Vedä pohjan päällä oleva leivinpaperin varovasti pois, käytä tarvittaessa veistä apuna.

Täyte

2 prk vanilja- tai karamelliproteiinivanukasta

1 dl kauravispiä kovaksi vaahdoksi vaahdotettuna

1 banaani

1/2 litraa mansikoita + 1 dl sokeria sauvasekoittimella soseutettuna

Sekoita proteiinivanukkaat ja kauravispi sekaisin. Leikkaa kakkupohja kahteen yhtä suureen osaan. Pane niistä toinen sopivan kokoiselle kakkuvadille tai puhtaalle tarjottimelle. Levitä puolet mansikkasurvoksesta alimman pohjan päälle. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi ja ripottele mansikkasoseen päälle. Lopuksi levitä päälle proteiinivaahto.

Nosta toinen kakkulevy täytteiden päälle.
vaahdota pinnalle 1 prk kauravispiä, mausta se ruokalusikallisella sokeria ja 2 teelusikallisella vaniljasokeria. Pursota tai levitä vaahto kakun päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla, syötävillä kukilla ja basilikan lehdillä.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua makujen tasaantumiseksi.