Kauniita kevätpäiviä ei halua viettää hellan äärellä, arkiruoka täytyy saada äkkiä pöytään. Wokin voi valmistaa broilerifileistä, quornista tai turvotetuista soijasuikaleista. Soijasuikaleiden liotusliemeen kannattaa lorauttaa mukaan soijakastiketta antamaan täyteläistä aromia. Jos perheessä on sekä kasvissyöjiä että lihansyöjiä, voit valmistaa kasvisosan ensin ja lisätä eri pannuilla öljyssä kypsennetyt proteiinilisät myöhemmin. Wokin kanssa maistuu keitetty riisi tai ohra.

400 g broilerifileitä tai quornia tai kasvisliemessä turvotettuja soijasuikaleita

3 rkl kasviöljyä

peukalon kokoinen pala inkivääriä

1 soolovalkosipuli

1 rkl Hot Madras currya

1 tl savupaprikajauhetta

muutama kardemumman siemen

400 g parsakaalia

1 varsisellerin varsi viipaleina

1 purjo viipaleina

1 prk kookosmaitoa

2 tl suolaa

Kuumenna wokkipannulla öljy, lisää raastetut inkivääri ja valkosipuli sekä mausteet. Anna kuullottua hetken, jotta mausteiden maku aukeaa. Lisää broilerinsuikaleet, quorn tai soijasuikaleet ja pyörittele niitä hetki mausteiden kanssa. Lisää sen jälkeen purjo- ja selleriviipaleet, paloiteltu parsakaali ja kookosmaito, mausta suolalla. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.

Parsakaalin voit valmistaa myös mikrossa: paloittele se haarukkapaloiksi ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 4 minuutin ajan. Ranskalaiset kokit käyttävät paljon mikroa vihannesten kypsentämiseen, niiden rakenne ja maku pysyvät todella hyvinä. Suhtauduin tähän työtapaan epäillen, mutta se toimii hyvin. Kypsät parsakaalit voit lisätä wokkiin aivan loppuvaiheessa.