Vastaisku pakkasille ja flunssalle: pannullinen vitamiineja!

Vastaisku pakkasille ja flunssalle: pannullinen vitamiineja!

Iso osa ihmisistä tuntuu olevan tammikuussa kuntokuurilla ja keventävän syömisiään. Valmistamalla aterian henkilökohtaisissa nyyteissä voi räätälöidä jokaiselle ruokailijalle mieluisen kokonaisuuden. Kenelle vähemmän rasvaa, kenelle enemmän mausteita tai valkosipulia. Alumiinifolion käyttäminen on vähäisempi rikos, jos ne siivoaa metallijätteen mukana kierrätykseen.

Kasvikset kannattaa esikypsentää pannulla, niin kalan kypsennysajan voi pitää minimissään. Kalan voi niin helposti pilata kypsentämällä sen kuivaksi. Kala voi olla lähes mitä vain ruodotonta filettä, kasviksiakin voi vaihdella mielensä ja jääkaapin vihanneslokeron sisällön mukaan. Mausteina on mm. kurkumaa ja valkosipulia, jotka ovat tutkimuksissa paljastuneet terveyttä monella tavalla edistäviksi.

Kevyet kalanyytit neljälle

500-600 g turskafilettä

2 rkl rypsiöljyä

1 keltainen paprika

1 fenfoli

1 purjo

5 valkosipulinkynttä

2-3 tl kurkumaa

1 tl mustapippuria

2 tl suolaa

noin 50 cm pätkä aluminifoliota nyyttiä kohti

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Puhdista kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi, silppua valkosipulit pieneksi. Kuullota isolla pannulla rypsiöljyä, lisää mausteet ja valkosipuli ja kuumenna niitä hetki sekoitelle. Lisää pannulle kasvissuikaleet, anna niiden kypsyä pannulla välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Leikkaa sillä välin kalafile neljäksi annospalaksi.

Jaa kasvisseos neljälle alumiinifoliolle keoksi kunkin suikaleen keskelle. Aseta kalapalat kasvisten päälle. Taittele foliot tiiviiksi nyyteiksi, varmista ettei niihin jää vuotokohtia. Aseta nyytit uunipellin päälle, kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuutin ajan.

Nosta nyytit lautasille ja anna jokaisen avata oma pakettinsa pöydässä. Lisäkkeeksi riittää hyvä leipä tai keitetyt tuppipotut.

Avattu paketti, henkilökohtaisen uunitomaatin kera

Avattu paketti, henkilökohtaisen uunitomaatin kera